La UES proposa unir literatura i paisatge en el seu nou curs

Les sessions seran gratuïtes i comptaran amb la presència d'autors de primer nivell

Rafel Nadal serà un dels participants en el nou curs de la UES
Rafel Nadal serà un dels participants en el nou curs de la UES | Adrià Costa
20 d'agost del 2019
L'Unió Excursionista de Sabadell (UES) planteja per al proper curs un nou cicle anomenat Escriptors i paisatge, a través del qual es convida als assistents a conèixer les obres literàries de fins a deu autors de prestigi. A la vegada, la proposta també obre la porta a conèixer els entorns naturals on passa l'obra o on el seu autor s'ha inspirat.

Es tracta d'una iniciativa que es durà a terme de setembre a juny, i que comptarà amb una presentació el primer dimecres de cada més a l'auditori de la UES i amb una sortida que es durà a terme el tercer dissabte del mateix mes. El sabadellenc Roc Casagran serà l'encarregat d'obrir el curs el 4 de setembre amb el seu llibre Ara que estem junts.

El seguiran Sílvia Alcàntara a l'octubre amb Olor de colònia, mentre que al novembre s'analitzarà l'obra de Josep Maria Espinàs Camins de cendra de la mà de Joan Josep Isern. Al desembre es farà el mateix amb l'obra de Teresa Pàmies, coincidint amb la celebració de l'Any Pàmies. És per aquest motiu que qui en farà la presentació serà l'escriptora sabadellenca Montse Barderi, comissària de l'Any Pàmies.

Al gener serà el torn de David Vila i Ros amb Roba Estesa, al febrer el de Marta Pessarrodona amb A favor nostre i al març passarà per l'auditori de la UES l'escriptor gironí Rafel Nadal amb Quan érem feliços. Ja a l'abril, Irene Solà presentarà Canto jo i la muntanya balla, al maig Jordi Cabré Digues un desig, i tancarà el curs Núria Garcia Quera amb Nou viatge al Pirineu.

Les presentacions a la UES seran gratuïtes i no cal inscripció, si bé per assistir a les excursions que es faran en emplaçaments com el Rosselló o el Ripollès, entre altres, caldrà assumir l'import del viatge en autocar i, si es vol, el del dinar.