Sant Cugat vol que les empreses d'oci nocturn s'adhereixin al Protocol contra les violències sexuals

L'alcaldessa, Mireia Ingla, creu que les campanyes per Festa Major i les festes dels barris "no són suficients" per combatre aquesta xacra

Redacció
09 d'agost del 2019
L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha explicat aquest matí en una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies que l'Ajuntament de la localitat està estudiant elaborar una ordenança per tal d'obligar els operadors d'oci privats de la ciutat a adherir-se al Protocol contra les violències sexuals elaborat pel Govern.

Durant aquest any 2019 a Sant Cugat s'han patit diverses agressions sexuals, i és per això que Ingla creu que les campanyes per informar i prevenir les agressions sexuals durant la Festa Major i les festes dels barris no són suficients per combatre aquesta mena de comportaments, sinó que també les empreses privades han de prendre mesures.

"Hi ha d'haver un protocol que han d'assumir aquestes empreses, volem que Sant Cugat sigui un referent, demostrar que sabem divertir-nos sense que hi hagi agressions masclistes", ha apuntat la batlle.

L'espai on es van produir les agressions, reconeix Ingla, "genera problemes des del punt de vista de la seguretat", i assegura que el nou govern farà tot el que estigui a les seves mans per revertir la situació. En l'anterior mandat es va aprovar una moció en què es demanava que es repenséssin els usos de l'espai municipal ubicat a la carretera de Rubí.

El nou executiu, doncs, està estudiant crear una ordenança específica per tal d'obligar els establiments privats a adherir-se al Protocol contra les agressions sexuals en entorns d'oci que ha impulsat la Generalitat. "Hem d'anar més enllà d'intentar que s'adhereixin, ha de ser una condició sine quan non", remarca la republicana que lamenta que aquesta mena d'actituds "s'hagin normalitzat en l'oci nocturn".