Werens: «Mai havia pogut fer una exposició tan grossa com aquesta»

L'artista urbà més popular de Sabadell exposa la seva obra al Museu d'Art | Hi reuneix des de peces de petit format fins a graffitis pintats directament sobre la paret

Norma Vidal
03 de setembre del 2015
Actualitzat a les 10:48h
Werens, aquest dimecres en la presentació de l'exposició
Werens, aquest dimecres en la presentació de l'exposició | Juanma Peláez

Werens, aquest dimecres en la presentació de l'exposició. Foto: Juanma Peláez
 

Les vespes i les flors s'han convertit en símbols de l'art urbà de Sabadell gràcies a Werens, un dels autors de Street Art més populars de la ciutat. Coincidint amb la Festa Major, el Museu d’Art de Sabadell (MAS) ha inaugurat aquest dimecres la mostra Werens. Art Urbà, que s’emmarca dins el cicle Singulars propis. Artistes sabadellencs contemporanis. La mostra es podrà visitar fins el 31 de gener de 2016.

"La meva obra de carrer ha anat en paral·lel amb exposicions que he presentat arreu del món, però mai he tingut de fer una exposició d'aquestes magnituds, tan grossa", explica l'autor. La mostra permet posar en un mateix espai quadres de petit format, però també graffitis que l'autor ha pintat directament sobre les parets del Museu d'Art "per no canviar l'aspecte respecte els del carrer".

La mostra té caràcter retrospectiu, amb material dels 30 anys de carrera de Werens, que va més enllà del clàssic de flors i vespes que més ha repetit: "Tins molts altres temes, potser més desconeguts, però ho deixo en suspens, qui els vulgui conèixer haurà de venir-ho a veure!", diu entre somriures.
 

Una noia posant-hi el seu gra de sorra. Foto: Juanma Peláez


El Street Art

Entesa com una de les expressions d’art urbà més populars i característiques de l’actualitat, el graffiti es troba plenament integrat al teixit urbà i és considerat una veritable i important forma d’expressió cultural i popular. En aquest marc, Sabadell gaudeix d’una merescuda fama de bons artistes del graffiti. 

Les 11 col·leccions d’obra pictòrica que es presenten a la mostra són: London, Gana, Skarbacions, Dinamo Dancers, Flors, Dj’s, Orgànic Atzavares, Homo Tecnologicus, Dron Attack, Flors al carrer i Graffitti, a més d’altres muntatges complementaris. 
 

Elements audiovisuals a l'exposició. Foto: Juanma Peláez


S’ha editat un catàleg d'aquesta mostra que segueix el discurs temàtic de l’exposició temporal, i compta amb textos del comissari, Agustí Caixaxh, i d’altres persones vinculades a la vida i l’art de Werens, com són: Ivone Puig, Joaquim Montserrat, Jordi Roca, Josep Madaula, Ricardo Fornoni, Thomas Huber o Txiki Trepax. També compta amb la reproducció de les obres de l’exposició, ordenades pels vuit àmbits temàtics descrits i una biografia artística. 

Un cicle dedicat a artistes locals

Aquesta mostra s'emmarca en el cicle Singulars propis. Artistes sabadellencs contemporanis, que pretén donar més visibilitat i reconeixement a la trajectòria dels artistes de la nostra ciutat que han desenvolupat un llenguatge artístic propi i identificable, des dels anys vuitanta fins avui. Després de vuit edicions han estat presents al cicle: Antoni Marquès (2001), Lluís Clapés (2002), Oriol Vilapuig (2003), Agustí Puig (2004), Ramiro Fernàndez (2005), Miquel Forrellad (2007), Isidre Manils (2008) i Josep Madaula (2012). 
 

Tot tipus d'art. Foto: Juanma Peláez