jutjats de sabadell

Justícia repara el sistema de climatització dels jutjats de Sabadell

Aquest dissabte substituirà el compressor avariat a l'espera de fer la reforma integral del sistema

per Albert Segura , Sabadell, 3 d'agost de 2019 a les 09:00 |
Substitució del compressor del jutjat de Sabadell, al 2017 | Albert Segura
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 d'agost de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Departament de Justícia substitueix aquest dissabte el compressor que ha de permetre recuperar el sistema de climatització de l'edifici dels jutjats de Sabadell. Des del mes de juny s'han suspès desenes de declaracions en superar els 27ºC a l'interior de les sales, entre elles les de l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, com a testimoni del cas Mercuri.

Com ja fa dos anys, Justícia procedeix a substituir el compressor avariat per un de nou, una operació per la qual s'ha d'utilitzar una grua de grans dimensions capaç de retirar la peça antiga, baixar-la i tornar-ne a pujar una de nova. L'operació comporta una inversió de 62.000 euros.


Fonts del Departament han explicat a NacióSabadell que la previsió és que el sistema s'ajusti al llarg d'aquesta setmana, així que cap a la meitat o a finals de la mateixa es podria recuperar la plena normalitat a l'interior de l'edifici. No obstant, es preveu fer una inversió de 3 milions d'euros per renovar tot el sistema per garantir temperatures assequibles.

Resposta de la consellera Ester Capella


La consellera de Justícia, Ester Capella, ha respost al Col·legi d'Advocats de Sabadell per les inquietuds del col·lectiu, que els ha dit a demanar la dimissió per la situació als jutjats. En el document, al qual hi ha tingut accés NacióSabadell, capella comparteix la preocupació d'advocats i la resta de professionals que treballen al jutjat, Capella assegura que les obres de substitució del sistema començaran l'estiu de l'any que ve.

Pel que fa a la posada en marxa de nous dos òrgans judicials, la consellera confirma que es posaran en marxa a finals d'any "malgrat que el Ministeri de Justícia es nega a assumir-ne el cost, tal i com fa a la resta de l'Estat", motiu pel qual l'assumirà la Generalitat. 

 

Participació