1 de 10
FESTA MAJOR SABADELL 2015

Aureli San Pedro guanya la II Biennal d'Art Jove de Sabadell

Xavier Ristol ha obtingut el segon premi dotat amb 1.000 euros | L'Acadèmia de Belles Arts ofereix una exposició dels 36 treballs que han participat en l'edició d'enguany

per Norma Vidal, 3 de setembre de 2015 a les 09:00 |
Aquest article es va publicar originalment el 3 de setembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Aureli San Pedro, guanyador de la segona edició de la Biennal d'Art Jove de Sabadell. Foto: Norma Vidal


Aureli San Pedro ha estat la guanyador de la II Biennal d'Art Jove que organitza l'Acadèmia de Belles Arts de Sabadell. L'obra seleccionada és Diane, un dibuix fet amb llapis negre, inspirat en fotografies d'aquesta famosa artista, que l'autor ha fet evolucionar eliminant els personatges i els elements que hi apareixien per representar l'absència. Una foto en color de Xavier Rovira s'ha endut el segon guardó del concurs que també ha atorgat dos accessits i ha comptat amb un total de 36 obres participants. 


Especialitzat en disseny en 3D i postproducció audiovisual, Aureli San Pedro és un artista de 32 anys que segons ha explicat ell mateix treballa amb diversos formats. Segons ha explicat a Nació Sabadell l'obra Diane Arbus mostra un espai buit i va acompanyada d'un díptic amb el títol original de les fotografies que l'autor ha pres com a punt de partida. "La intenció és que els espectadors siguin capaços de relacionar aquesta l'espai amb els elements que hi falten i ser conscients del valor l'absència", comenta. 

El premi que ha rebut San Pedro està dotat en 2.000 euros i inclou la possibilitat de dur a terme una exposició individual a la Sala I de l'Acadèmia. "Estic pensant en proposar-los una mostra d'altres treballs que faig i que encara ni tan sols he publicat a al meva pàgina web", indica. 


El jurat ha lliurat el segon premi a Xavier Ristol, autor de l'obra Baixants, una fotografia en color, que ha rebut 1.000 euros i també l'oferiment d'exposar a la Sala II de l'ens cultural. A banda, s'han entregat dos accèssits a Pere Rovira i Marta Juvantell, que han rebut un lot de material artístic i també la possibilitat d'exposar de forma individual a la sala Cub d'Assaig de l'Acadèmia. 

Els premis s'han entregat a l'auditori de l'entitat en un acte que ha comptat amb la presència de l'alcalde de la ciutat, Juli Fernàndez; la regidora de Cultura, Montse Chacón; el president de l'Acadèmia, Joan Llonch i el president de Companyia d'Aigües de Sabadell, Enric Blasco. 

El batlle sabadellenc ha posat en valor la capacitat de "generar oportunitats" d'aquest certamen que més enllà dels premis que atorga suposa una "font de creació" important per la ciutat. 

Aquest certamen té per objectiu promoure i difondre el treball artístic del sector jove de la població que intenta obrir-se camí en el món de l’art, oferint aquesta oportunitat a artistes nascuts entre els anys 1978 i 1989, residents a Catalunya.

Més qualitat

Segons han explicat els responsables de l'ens es tracta d'una segona edició en què ha millorat la participació i la qualitat dels treballs presentats. Amb aquesta segona experiància, l’Acadèmia fa un pas endavant en la promoció i recolzament als joves artistes emergents, seguint amb l’objectiu que ja fa anys que tira endavant de visibilitzar aquest col·lectiu.

Dels projectes presentats se n’ha fet una selecció de 36 obres que es poden veure exposades a les tres sales de l’Acadèmia de Belles Arts fins el 3 d'octubre de 2015. Els treballs abarquen disciplines tan diverses como la fotografia, la pintura, la instal·lació, l'escultura o la il·lustració. 
 

 

Participació