espai públic

​Avança la remodelació de la plaça de Montcortès, a Torre-romeu

Els treballs, amb un pressupost superior als 212.000 euros, permetran ubicar-hi una zona amb elements lúdics per a joves, un espai amb arbres i zona d’estada

per Redacció , 1 d'agost de 2019 a les 17:00 |
Visita a les obres de Torre-romeu | Ajuntament de Sabadell
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 d'agost de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La reforma de la plaça de Montcortès va cobrint etapes. Amb la remodelació, aquest espai ubicat al costat del Centre Cívic de Torre-romeu es transformarà en una zona d’activitats lúdiques per a adolescents i joves, acompanyada de llocs d’estada i de passeig.

L’actuació incidirà en prop de 3.000 m2 de superfície. Per al disseny del projecte, que compta amb un pressupost superior als 212.000 euros, s’han tingut en compte les aportacions dels joves del barri.


Estat dels treballs

A hores d’ara ja s’ha creat l’estructura general de la plaça, formada per plataformes i camins, i s’hi estan ubicant els diferents elements d’ús lúdic.


Un cop remodelada, a la plaça de Montcortès hi haurà, d’una banda, l’espai on es distribuiran els elements lúdics per a joves i adolescents i, de l’altra, l’espai amb arbres i una zona d’estada. Un dels dos camins principals connectarà aquests dos espais longitudinalment i anirà acompanyat per l’arbrat existent. L’altre camí principal, perpendicular a l’anterior, separarà aquestes dues zones i connectarà la plaça amb el Centre Cívic de Torre-romeu.

Pel que fa a l’espai obert d’activitats lúdiques es dividirà en quatre: una zona amb una pista multifuncional, una zona on es podrà jugar a ping-pong, una altra on fer exercicis físics i una darrera on poder practicar skate. A l’hora d’escollir els elements que formen part d’aquests quatre espais, s'ha tingut en compte que els aparells escollits permetin diferents  activitats per als usuaris de més de 14 anys i poder esdevenir, d’aquesta manera, lloc de trobada i reunió del jovent.

 

Participació