Sabadell vol combatre el sexisme durant la Festa Major

Membres del personal tècnic i de la Comissió de Festes Populars es formaran en micromasclismes i agressions sexistes | S'han editat 150 cartells informatius i també 10.000 adhesius en contra d'aquests comportaments

Norma Vidal
02 de setembre del 2015
Actualitzat a les 16:43h
Míriam Ferràndiz, regidora de Drets Civils i Ciutadania de Sabadell
Míriam Ferràndiz, regidora de Drets Civils i Ciutadania de Sabadell | Norma Vidal

El govern de Sabadell ha decidir fer un pas endavant en la lluita contra el sexisme i les conductes relacionades amb la violència masclista tant verbal com física. En aquest sentit ha impulsat la campanya Sabadell lliure de sexisme que pretén evitar aquesta mena de conductes coincidint amb la celebració de la Festa Major 2015. L'actuació inclou sessions formatives per personal tècnic i membres de la Comissió de Festes Populars, així com l'edició de 150 cartells informatius i 10.000 adhesius.

La regidora de Drets Socials i Ciutadania, Míriam Ferràndiz, ha explicat que l'executiu local ha decidit posar en marxa aquesta campanya coincidint amb l'arribada de la Festa Major, quan s'ha detectat que s'incrementen els cassos de persones afectades per agressions sexistes. "No és que haguem detectat un increment de les denúncies, però si que ens consta que aquests comportaments existeixen de forma estructural i que s'accentuen en entorns festius on les condicions poden afavorir possibles interrelacions que hi donin peu", comenta la regidora. 

La campanya està formada per diversos eixos d'actuació. Per una banda aquest dimecres personal del Centre d'Atenció a la Dona especialitzat en micromasclismes i agressions sexistes impartiran una formació a una cinquantena de membres del personal tècnic i de seguretat i també a responsables de la Comissió de Festes Populars. "D'aquesta forma tindran unes pautes específiques per poder ajudar i atendre a qualsevol persona que pateixi una agressió d'aquesta mena", comenta Ferràndiz.

Així, posa com exemple els responsables de les barres de Barraques que també rebran aquests cursos i que tindran indicacions concretes sobre com procedir davant aquestes situacions: "El primer pas és protegir a la persona que ha patit l'agressió i respectar la seva voluntat en cas que vulgui denunciar, si cal fer fora l'autor i avisar la persona de guàrdia de Cultura que s'encarregarà de coordinar aquests episodis". 

A més, s'han editat 150 cartells informatius per conscienciar sobre aquesta mena de comportaments i també 10.000 adhesius amb el missatge "Si dic no, és no". "Aquests cartells es distribuiran per tots els actes de Festa Major on hi ha més probabilitat que puguin donar-se aquestes agressions com ara les barres, el correbars, la bicitapa, els concerts...