Podem defensa l'elecció dels càrrecs eventuals a Sabadell per la seva vàlua

Ciutadans ha advertit que ho faria perquè determini si hi ha hagut "interessos personals"

Farrés i Morell, aquest divendres al ple
Farrés i Morell, aquest divendres al ple | Juanma Peláez
31 de juliol del 2019
Actualitzat a les 12:29h
Podem Sabadell defensa l'elecció dels càrrecs eventuals del seu grup municipal, un total de tres persones. L'oposició, però, ha carregat contra la formació perquè un dels designats és Joanjo Cáceres, parella de la regidora Marta Morell, motiu pel qual el cas s'ha elevat a la Comissió d'Ètica Pública de l'Ajuntament a petició de la pròpia Morell i davant l'anunci del grup municipal de Ciutadans de fer-ho.

En un comunicat, la formació recalca que va ser el Consell Ciutadà Municipal qui va acordar la  incorporació de Laura Gil i  Javier Garrido com a personal eventual del grup municipal, així com la designació de Juanjo Càceres com assessor de Govern vinculat a l'Àmbit de Feminisme, Benestar Animal i Participació. "En els tres casos s'ha prioritzat com a criteri de valoració i decisió la trajectòria formativa i professional de totes tres persones, així com les seves capacitats tècniques, amb la voluntat d'aportar les persones més preparades de la nostra organització al nostre Ajuntament i garantir el millor suport a la nostra acció institucional", assenyalen.

En el cas de Cáceres, la formació destaca que compta amb quatre titulacions universitàries i experiència prèvia demostrable en l'àmbit de la investigació en ciències socials i/o humanes associada a cinc de les vuit àrees de l'Àmbit de feminisme, benestar animal i participació: memòria històrica, participació, joventut, acollida i gènere. Una qualificació i trajectòria professional que posa clarament de manifest la seva idoneïtat per al càrrec proposat.

El tema que ha generat polèmica, però, és la relació existent entre Cáceres i Morell. "Creiem necessari aclarir que no existeixen vincles familiars entre tots dos, que no tenen descendents, que no conviuen i que tampoc tenen bens en comú", apunten. Amb tot, Cáceres ha manifestat la seva voluntat de no integrar-se com assessor del govern fins que la Comissió d'Ètica Pública es pronunciï. 

Què és la Comissió d’Ètica Pública?

La Comissió d’Ètica Pública de l’Ajuntament vetlla pel compliment del Codi Ètic de la institució, per impulsar mecanismes d’aplicació, difusió i garantia, així com per la revisió periòdica del seu funcionament. Integrada per diferents membres i funcionaris de l’administració municipal, l’organisme treballa per respondre les consultes i observacions relatives a la conducta ètica dels càrrecs electes, personal gerent de les societats mercantils municipals o organismes autònoms, personal eventual, coordinadors d’àrees i la sindicatura municipal de Greuges en l'exercici de les seves tasques i efectua recomanacions de conducta, orienta i dóna directrius sobre com actuar davant un cas determinat.

Així mateix, entre les seves funcions, emet i presenta informes a la Junta de Portaveus.