La Síndica de Sabadell trasllada al Síndic de Greuges les altes temperatures als jutjats

S'han hagut de suspendre diverses sessions per la forta calor que es registra a les sales

Els jutjats de Sabadell
Els jutjats de Sabadell | Albert Segura
30 de juliol del 2019
Actualitzat a les 16:36h
La Síndica de Greuges de Sabadell, Eva Abellan, ha decidit intervenir en el cas de les elevades temperatures que es registren en els jutjats de Sabadell. Per aquest motiu, ha demanat al Síndic de Greuges de Catalunya que obri una actuació d’ofici per demanar al Departament de Justícia explicacions sobre les condicions en què treballen els professionals de l'edifici de l'Eix Macià.

Abellan recorda que Sabadell és el segon partit judicial de Catalunya després de Barcelona i per davant de l'Hospitalet de Llobregat, i un dels que atén més casos de tot l’estat espanyol, amb més de 28.000 casos anuals. El Sindic de Greuges de Catalunya ja va obrir una actuació d’ofici l’any 2017 que va tancar quan el Consell General del Poder Judicial va decidir actuar per les altes temperatures.

En aquell moment, ja es va demanar al Departament de Justícia que garantís les condicions mínimes de seguretat i salut en el lloc de treball i informació sobre els treballs de reparació de la climatització. "Donat que, passats dos anys, el problema no s’ha solucionat, la Síndica de Greuges de Sabadell ha demanat al Síndic de Greuges de Catalunya que reobri el cas per tal de buscar solucions urgents a la greu problemàtica que pateix aquest partit judicial i la ciutadania que en depèn", assenyala en un comunicat.

Sense anar més lluny, la setmana passada es va haver de suspendre la declaració de l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, com a testimoni del cas Mercuri. L'advocacia, per la seva banda, també es va concentrar en senyal de rebuig per les condicions en què s'ha de treballar a l'interior de l'edifici.