El sabadellenc Joan García ascendeix al Comitè Executiu Nacional de Cs

El líder de la formació s'envolta d'afins en la direcció remodelada del partit i Arrimadas serà exclusivament cap de files al Congrés

Joan García, en una imatge d'arxiu
Joan García, en una imatge d'arxiu | Norma Vidal
NacióDigital
30 de juliol del 2019
Actualitzat a les 12:34h
El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha proposat aquest dilluns al consell general del seu partit l’ampliació de l’executiva –de 40 a 50 membres- per “reforçar-la”, ha dit, i “posar la següent pedra a camí” després d’un allau de baixes. Així, el sabadellenc Joan García s'incorpora al Comitè Executiu Nacional del partit taronja, així com la portaveu al Parlament i al Senat, Lorena Roldán, la diputada Marina Bravo, la presidenta del grup municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Barcelona, Luz Guilarte.

La portaveu de la nova executiva serà la candidata de Cs a Catalunya, Lorena Roldán, mentre que Inés Arrimadas –que fins ara feia també aquesta funció- quedarà com a portaveu de grup parlamentari al Congrés. Davant els membres de la seva formació, Rivera ha advertit que no acceptarà les “pressions” que –ha apuntat- arriben de tot arreu perquè faciliti amb una abstenció o amb un vot a favor la investidura de Sánchez.

“Cal coratge”, ha dit en un missatge que també es podria interpretar com a adreçat als crítics, i “no ens coneixen si pensem que insultant-nos deixarem de defensar els nostres valors”. En total, Rivera ha proposat 22 incorporacions a l’executiva del partit, que passa de tenir els 40 membres actuals a 50. L’ampliació permet diluir les veus crítiques de la formació que posen en qüestió l’estratègia de la direcció respecte a la investidura i els pactes amb el PP per governar gràcies als vots de Vox, amb baixes –entre altres- de Toni Roldán, Javier Nart, Francesc de Carreras i Francisco de la Torre.

Rivera ha situat ara a l’òrgan de direcció del partit l’expresident de Balears José Ramón Bauzá, l’exdirector de Seguretar Joan Mesquida, l’exadvocat de l’Estat Edmundo Bal, el líder de Cs a Aragó, Daniel Pérez, l’exvicepresident de Coca Cola Marcos de Quinto, l’expresident de la Comunitat de Madrid Ángel Garrido, i altres com Javier Imbroda.