La febre pel Swing s'estén per Festa Major

El programa d'aquest 2015 inclou diverses propostes relacionades amb aquest gènere

Norma Vidal
04 de setembre del 2015
Imatge d'un espectacle de Swing del centre El Gimnàs
Imatge d'un espectacle de Swing del centre El Gimnàs | El Gimnàs

 

En els darrers anys el Swing s'ha convertir en un dels balls de moda a la ciutat de Sabadell i a d'altres de l'àrea metropolitana. El creixent interès per aquesta disciplina artística ha portat diversos, centres esportius i escoles de dansa de la ciutat a oferir-ne classes i organitzar-ne sessions de ball. Aquesta febre pel Swing arriba ara a la Festa Major amb un ampli ventall d'activitats relacionades amb aquest ball que es caracteritza per l'energia i l'alegria que desprèn.

Les propostes en aquesta direcció arrencaran el divendres 4 de setembre amb un una ballada popular en què hi participaran l'escola Crazy Legs i El Gimnàs. "És un ball amb música en directe de la mà del grup The Bloody Feet, que es una formació jove que ja ha actuat a la ciutat en altres esdeveniments com la Festa Major de la Creu Alta", comenta Anna Portell, responsable de Swing del centre El Gimnàs

El divendres, 5 de setembre, aquest centre organitza al Racó del Campanar una activitat infantil per apropar aquesta dansa als més menuts. "Es tracta d'introduir el ritme del jazz i el ball en parella des de ben petits", cometa Portell que assegura que l'any passat ja van dur a terme una proposta similar que va tenir força èxit. 

Així mateix, el dia 5 per la tarda, en el marc del Dia de la Dansa i l'Esport, El Gimnàs organitzarà una exhibició i classe oberta de lindy hop, claqué i Charleston i també una demostració d'electroswing. Segons ha explica Portell aquest espectacle és un treball propi que ella mateixa ha adaptat i que es basa en un ball individual amb una música que combina el jazz i l'electrònica.
 

Imatge d'una trobada de lindy hop a Sabadell. Foto: El Gimnàs


A banda, diumenge a les 19.00 hores, al Passeig de la Plaça Major, aquest centre oferirà un altres espectacle propi que ja va interpretar el mes de juliol a la plaça del Mercat i que "té un caràcter divulgatiu perquè pretén resumir el que és el Swing, els balls que hi estan relacionats i els seus origens", comenta Portell.  

Crazy Legs també proposa un concert amb música en directe a càrrec de Hot for Swing el dissabte 5 a les 20:00 hores al Passeig Manresa i una sessió de ball al Parc Catalunya previ al castell de focs que acomiadarà la Festa Major dilluns. 

Els atractius del Swing

La professora de El Gimnàs ha explicat que el centre va començar a oferir classes fa 4 o 5 anys després de veure l'èxit que aquesta disciplina tenia a Barcelona. Segons Portell els seus punts forts són la música enèrgica i de qualitat i l'alegria i el dinamisme que transmet. "Genera una atmosfera de bon rollo que s'encomana", comenta. Alhora assegura que tot i que s'ha de ballar en parella no requereix una relació estreta entre les dues persones que hi participen perquè el contacte no és tant proper com en d'altres balls com el tango i cada ballarí pot conservar el seu espai.