Marta Morell durà a la Comissió d’Ètica Pública la contractació de la seva parella com assessor

Ciutadans ha advertit que ho faria perquè determini si hi ha hagut "interessos personals"

Farrés i Morell, aquest divendres al ple
Farrés i Morell, aquest divendres al ple | Juanma Peláez
26 de juliol del 2019
Actualitzat el 28 de juliol a les 10:13h
La segona tinenta d'alcaldessa de Sabadell, Marta Morell, ha demanant a l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, que faci una consulta a la Comissió d’Ètica Pública de l’Ajuntament de Sabadell, perquè aquesta comissió pugui pronunciar-se sobre la proposta de nomenament de la seva parella, Juanjo Cáceres, com a assessor de govern municipal.

Ho fa després que en el ple d'aquest divendres, el portaveu de Ciutadans, Adrián Hernández, ha recalcat que "no es dubta de les qualificacions" de les persones escollides com assessors, però que si hi ha "interessos personals es posa en risc una actuació parcial i honesta". Per això, ha avançat que traslladarà aquests nomenaments a la comissió d'ètica perquè ho determini.

"Després del que s’ha dit avui al ple, vull fer un exercici de transparència i hem decidit fer una consulta a la Comissió d’Ètica Pública per tal que es pronunciï sobre si podem procedir al seu nomenament com a assessor", assenyala Morell en un comunicat que ha emès el consistori. "En aquesta proposta de designació s’ha valorat per sobre de tot la capacitat tècnica i hem considerat que la qualificació de la persona proposada respon als requeriments d’aquest lloc de treball", ha afegit.

El consell ciutadà de Podem va ser l'encarregat de designar Cáceres com a càrrec de confiança de Marta Morell. Per aquest motiu, es previst que Cáceres deixi el seu actual càrrec de responsable de Finances a Podem Catalunya, que ocupa des de l'any 2015, per entrar a l'Ajuntament com a assessor.

A ell i als altres quatre càrrecs de confiança els correspon una retribució de 47.552,40 euros bruts.

La Comissió d’Ètica Pública 

La Comissió d’Ètica Pública de l’Ajuntament vetlla pel compliment del Codi Ètic de la institució, per impulsar mecanismes d’aplicació, difusió i garantia, així com per la revisió periòdica del seu funcionament. Integrada per diferents membres i funcionaris de l’administració municipal, l’organisme treballa per respondre les consultes i observacions relatives a la conducta ètica dels càrrecs electes, personal gerent de les societats mercantils municipals o organismes autònoms, personal eventual, coordinadors d’àrees i la sindicatura municipal de Greuges en l'exercici de les seves tasques i efectua recomanacions de conducta, orienta i dóna directrius sobre com actuar davant un cas determinat.

Així mateix, entre les seves funcions, emet i presenta informes a la Junta de Portaveus.