Sabadell es nega a la pèrdua de l'oncologia pediàtrica i insta la Generalitat a retornar-la

Així s'ha acordat en una moció presentada per PSC, a la que s'ha adherit Podem

Una de les votacions al ple de juliol
Una de les votacions al ple de juliol | Juanma Peláez
26 de juliol del 2019
Actualitzat a les 18:03h
El ple ordinari de juliol, celebrat aquest divendres, ha aprovat que l'Ajuntament de Sabadell no llenci la tovallola respecte a la recuperació del servei d'oncologia pediàtrica de l'Hospital Parc Taulí. En una moció presentada pel PSC, a la qual s'ha sumat Podem, s'ha acordat que s'insti la Generalitat al retorn d'aquest servei. 

El regidor d'Acció Social i Habitatge, Eloi Cortés, ha assegurat que la justificació per complir amb paràmetres d'Europa, "hi ha alternatives" per assolir-ho i ha apuntat l'ampliació de l'àrea d'influència, ja que arriba a municipis del Vallès Oriental i el Bages. "Amb això s'arribaria als 55 casos", ha etzibat. Ha assenyalat que si "ens creiem l'Àrea Vallès, aquesta és una bona oportunitat" i ha criticat que és una "centralització" d'aquest servei. 

Ha carregat contra aquells que "no van saber para aquesta mesura i alguns van defensar una decisió en contra de Sabadell. Alguns tampoc van fer ús de la relació preferent amb la Generalitat i trobar mesures alternatives" al tancament. La regidora de la Crida per Sabadell, Nani Valero, ha titllat de "partidista" la moció i ha recordat que va ser un dels grans temes que van portar els socialistes durant la campanya electoral. 

Valero ha defensat la feina duta a terme per l'aleshores alcalde, Maties Serracant, "els resultats no van arribar, però no hi va haver passivitat", ha afirmat. A més, ha recordat que aquesta proposta ja es va debatre en un ple del mandat anterior. El portaveu de Cs, Adrián Hernández, ha dit que "les dues visions son defensables", però ha puntualitzat que "tenint els mateixos índexs de curació, s'ha de defensar que es quedi aquí".