Cs recorda l'incompliment codi ètic en l'aprovació dels nous assessors del Govern de Sabadell

Portarà a la comissió d'ètica els nomenaments

L'alcaldessa i la segona tinent d'alcaldessa al ple
L'alcaldessa i la segona tinent d'alcaldessa al ple | Juanma Peláez
26 de juliol del 2019
Actualitzat a les 12:41h
El portaveu de Cs, Adrián Hernández, ha posat en entredit el nomenament dels nous assessors del Govern de Sabadell, que s'han incorporat a l'estructura municipal. Hernández ha recordat, durant el debat del ple ordinari de juliol, que s'ha celebrat aquest divendres, que el maig de 2017 es va firmar un codi ètic que s'està incomplint, ha advertit. En concret, ha precisat l'article 6.2 "en matèria de conflictes d'interès"

El líder de la formació taronja ha recalcat que "no es dubta de les qualificacions" de les persones escollides, però si hi ha "interessos personals es posa en risc una actuació parcial i honesta". Per això, traslladarà aquests nomenaments a la comissió d'ètica, perquè ho determini.

L'alcaldessa, Marta Farrés, responent a la "interpel·lació" que li ha fet Hernández ha dit que s'ha volgut fer "un exercici de transparència. No teníem l'obligació de fer-ho" i ha afegit, "la nostra obligació és dotar la casa dels millors professionals". En aquest sentit, ha subratllat que els currículums així "ho avalen" i ha posat èmfasi en el fet que aquest personal "no té firma".  

Fins i tot, ha concretat que en el cas de la tinent d'alcaldessa, Marta Morell, que té les competències en l'àmbit de feminisme, benestar animal i participació, l'assessor és doctor en Història i expert en Memòria Històrica, per tant, ha finalitzat Farrés, "queda contrastada" la seva vàlua. 

Tot plegat, ha arribat en el punt 20 de l'ordre del dia, que ha posat sobre la taula la modificació dels llocs de treball del consistori i que això incloïa els caps d'àrea. Però els vots contraris d'ERC, la Crida per Sabadell i Cs han impossibilitat que s'aprovés. Els suports de l'equip municipal, acompanyat de l'abstenció de Junts per Sabadell, no ha estat suficient.