L’alcalde insisteix a Artur Mas que cal soterrar els FGC

Juli Fernàndez i el President mantenen una conversa per telèfon després de no haver pogut quadrar agendes | L’alcalde qualifica el no soterrament com «una oportunitat perduda»

Nació Sabadell
01 de setembre del 2015
Actualitzat a les 23:00h
L'Estació dels FGC de Gràcia-Can Feu
L'Estació dels FGC de Gràcia-Can Feu | Norma Vidal

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha traslladat aquest matí al President de la Generalitat, Artur Mas, la necessitat de soterrar els Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) al seu pas pels barris de Gràcia i Can Feu. Fernàndez i Mas han parlat per telèfon, després de no poder trobar-se per problemes d’agenda.
 
En la conversa telefònica, l’alcalde ha transmès a Mas que “seria una oportunitat perduda no fer el soterrament ara que s’estan fent els treballs”, i ha demanat que es solucioni el més aviat possible el trasllat de les terres del Parc del Nord.
 
En la mateixa conversa, Fernàndez també ha fet arribar a Artur Mas la preocupació per la situació que es va produir el 22 de juliol passat, quan es va tallar el subministrament elèctric a 62 domicilis que obtenien corrent de manera irregular a Can Puiggener. En aquest sentit, l’alcalde li ha comunicat la voluntat del govern municipal de conèixer aquestes situacions amb suficient temps per prendre les mesures d’anàlisi i prevenció que siguin necessàries.
 
Anàlisi de la situació política
 
Fernàndez i Mas també han analitzat la situació política que viu el país, a les portes de la Diada i amb el 27-S a tocar. L’alcalde ha transmès al president que l’objectiu del govern que encapçala és “fer una nova ciutat per a un país nou i per aconseguir-ho les nostres prioritats són la regeneració política i l’atenció a les emergències socials”.
 
“Som plenament conscients que per assolir aquests objectius ens calen els recursos i la capacitat d’una República Catalana, el govern de la ciutat treballarà conjuntament amb el Parlament i el president de la Generalitat en assolir aquesta fita”, ha assenyalat Fernàndez.
 
L’alcalde, d’altra banda, també ha confirmat la seva presència a la Via Lliure de la Diada, concretament en el tram 71. “Sabadell va ser punta de llança dels valors cívics de la Catalunya republicana i durant els primers anys de democràcia, i ho serà també en el país que hem de fer”, afirma.