ERC titlla el govern de Sabadell d'«insensible» per retirar la pancarta dels presos

Recorden que dos sabadellencs com ho sóc Jordi Cuixart i Carme Forcadell estan afectats

La pancarta a la façana de l'Ajuntament
La pancarta a la façana de l'Ajuntament | Albert Segura
Redacció
23 de juliol del 2019
Actualitzat a les 17:02h
Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha carregat contra l'acord de PSC, Podem i Ciutadans per retirar la pancarta que demana la llibertat dels presos polítics de la façana de l'Ajuntament de Sabadell. La Junta de Portaveus ha aprovat aquest dimarts retirar-la a partir d'una moció que ha presentat Ciutadans, i que ha comptat amb els vots a favor del PSC i de la regidora de Podem Marta Morell.

"És lamentable veure com l'alcaldessa de la ciutat i el seu govern compren el marc mental extrem del nacionalisme espanyol tergiversant la realitat, ja que la pancarta en cap cas és un símbol partidista, sinó que recull el sentiment majoritari entre els nostres veïns i veïnes que van expressar clarament el passat 26-M que no volen presos polítics", assenyala el portaveu republicà, Gabriel Fernàndez.

En aquest sentit, acusa PSC i Morell de "blanquejar la monarquia espanyola". "Aquesta insensibilitat manifesta pel govern de PSC i Podemos és altament preocupant i s'agreuja si prenem en consideració que entre els presos polítics hi ha la Carme Forcadell i el Jordi Cuixart, dos veïns de Sabadell", afegeix Fernàndez.

És per això que demana a Farrés "que respecti i defensi els drets bàsics que estan sent vulnerats", i s'ofereix per acompanyar l'alcaldessa a Lledoners i a Mas d'Enric si vol visitar Cuixart, Forcadell o qualsevol dels presos.