L'Agència de l'Habitatge es compromet a acceptar el resultat de «l'informe independent» de Merinals

La reunió amb l'Ajuntament de Sabadell acaba amb "voluntat de treballar"

Un dels edificis afectats de Merinals
Un dels edificis afectats de Merinals | ACN
23 de juliol del 2019
Actualitzat a les 19:19h
L'Agència de l'Habitatge de Catalunya i l'Ajuntament de Sabadell s'han reunit aquest dimarts al matí per tractar diferents aspectes, entre les quals hi havia sobre la taula la problemàtica dels 170 habitatges del barri de Merinals, tal com van informar la setmana passada. El primer tinent d'alcaldessa, Pol Gibert, ha assegurat que s'han compromès a acceptar el resultat de "l'informe independent". 

Gibert ha subratllat que "sigui quina sigui" la conclusió d'aquesta resolució. Ha destacat que és un "pas endavant" en aquesta situació entre veïns i l'organisme de la Generalitat. El tinent d'alcaldessa ha assenyalat que es buscarà la "forma més plural possible" per elaborar el document i que siguin "compartits".  

El mencionat informe ha apuntat que molt probablement el finançaran Ajuntament i l'Agència de l'Habitatge que al setembre s'han emplaçat a una nova trobada. Gibert ha destacat la "voluntat de treballar" i ha agraït la "intervenció" de la portaveu de JxCat Sabadell, Lourdes Ciuró, que ha "facilitat" l'acceleració del contacte amb el Govern.  
 

L'espai està molt degradat. Foto: Albert Segura


També s'han tractat altres aspectes com la neteja de l'espai públic d'algunes zones de Merinals, així com de la urbanització. Gibert ha explicat que ho assumirà Sabadell, "tot i ser competència de la Generalitat" i que el "compromís" de l'executiu català és "mantenir-ho". Tot i que no ha descartat que es pugui demanar que passi a ser gestió municipal.