PSC i Podem pacten amb Ciutadans retirar la pancarta dels presos polítics de Sabadell

El partit taronja ho ha presentat en la Junta de Portaveus d'aquest dimarts

La pancarta a la façana de l'Ajuntament
La pancarta a la façana de l'Ajuntament | Albert Segura
23 de juliol del 2019
Actualitzat a les 17:52h
La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Sabadell ha aprovat aquest dimarts retirar la pancarta que demana la llibertat dels presos polítics de la façana del consistori. Es tracta d'una moció que ha presentat Ciutadans, i que ha comptat amb els vots a favor del PSC i de la regidora de Podem Marta Morell.

La votació s'ha materialitzat gràcies al vot de la regidora de Podem, que ha estat la que ha fet decantar la balança en pro de la majoria juntament amb els vots socialistes i els taronges, i per donar compliment a la decisió del TSJC, que insta a mantenir la neutralitat en espais públics. Per aquest motiu, tampoc es mantindran els llaós grocs en equipaments municipals.

De fet, ni Farrés ni Morell s'havien amagat de la intenció de retirar la pancarta. En la presentació de l'acord de govern, el passat mes de juny, ja van assegurar que serien fidels al seu pensament sobre aquest aspecte. En una entrevista a NacióSabadell, a més, Farrés va destacar que la retirada seria una decisió que la prendria ella "quan toqués", però finalment ha estat Ciutadans qui ho ha posat sobre la taula, arrossegant els vots de PSC i Podem.

Així, els 14 vots a favor de la retirada s'han imposat per sobre dels 13 d'ERC, Crida per Sabadell i Junts per Sabadell, que hi han votat en contra.