urbanisme

Ciutadans vol un informe neutral de l'Ajuntament sobre l'estat dels pisos de Merinals de Sabadell

Proposen un front comú en el consistori per exigir que la Generalitat compleixi amb les seves competències i els seus compromisos amb la ciutat

per Albert Hernàndez, 23 de juliol de 2019 a les 11:00 |
Imatge d'arxiu d'un veí amb desperfectes a casa seva | ACN
Ciutadans reclama a l'equip de govern que encarregui l'informe neutral per a determinar si els 170 pisos d'Els Merinals amb problemes estructurals han de ser derrocats i construïts de nou. El regidor portaveu, Adrián Hernández, lamenta que l'Agència de l'Habitatge de Catalunya (AHC) "s'hagi retirat a última hora de la mediació en la qual participava amb el consistori i els veïns per a acceptar el futur informe com a vinculant".

Hernández ha proposat que "l'Ajuntament faci un front comú per a exigir a la Generalitat que compleixi amb les seves competències i els seus compromisos amb la ciutat de Sabadell" en temes com l'escola i l'institut de Can Llong, la residència del Sud i el Taulí. En aquest sentit, recorda que el pressupost municipal compta amb una partida de 100.000 euros per a avançar el cost del citat informe, que es va pactar per unanimitat del consistori el maig de 2018.


El regidor ha anunciat que el grup parlamentari de Ciutadans impulsarà una bateria de preguntes i propostes de resolució al Parlament de Catalunya per a saber "per què l'Agència de l'Habitatge de Catalunya s'ha negat a seguir amb la mediació i a acceptar l'informe com a vinculant". També "exigirà el compliment del dictamen definitiu i que s'estudiï el cost de derrocar els pisos de Merinals amb deficiències estructurals i construir de nou", tal com es va fer fa dues dècades amb 600 habitatges afectats per aluminosis en la zona. Llavors es van rehabilitar alguns de pisos que presumptament no estaven afectats, entre els quals es troben els 7 blocs que ara presenten problemes.

El portaveu de Cs a Sabadell ha afirmat que "l'estat dels habitatges és lamentable i creiem que no podem arriscar-nos a viure una desgràcia a Sabadell de la qual sigui responsable una administració pública", en referència a l'AHC. Hernández ha conclòs que "el barri de Merinals és un dels quals ha caigut en l'últim mandat per la manca de seguretat, de manteniment i de neteja", per la qual cosa "un canvi urbanístic derrocant aquests pisos i construint nous ajudaria a recuperar la convivència dels veïns en un sector molt important per a la ciutat".

 

Participació