El PSC portarà el retorn de l'oncologia pediàtrica al ple de juliol de Sabadell

La cita se celebrarà aquest divendres

NacióSabadell
22 de juliol del 2019
La façana del Parc Taulí
La façana del Parc Taulí | Albert Segura
El PSC ha registrat una moció que es debatrà al ple municipal del mes de juliol per demanar a la Generalitat la recuperació del servei d'oncologia pediàtrica del Taulí. El document de tres pàgines repassa el context sociosanitari actual en que la Generalitat, en aplicació del pla de Reorganització de Serveis Sanitaris de Catalunya de 2011, "ha desmantellat aquest servei seguint els criteris de rendibilitat de la UE que fixa el mínim en 30 casos diagnosticats per any", assenyalen els socialistes en un comunicat.

Els socialistes sabadellencs reclamen la revisió del càlcul en que CatSalut ha basat la decisió de traslladar la unitat d’oncologia pediàtrica del Taulí. El CatSalut recull dades des de 1989, però el recompte de tumors del Taulí no comença a ser estadístic fins a l’any 2000, segons informa el PSC. "Si, com proposen els socialistes, el recompte es realitza entre l’any 2000 i 2016 i es té en compte la població a la que dona servei el Taulí, la xifra de nous casos d'oncopediatria augmenta fins als 55, superant de lluny el mínim de 30 fixat per la UE", assenyalen en un comunicat.

Per això, insten el Govern a retornar el servei d’oncologia pediàtrica al Taulí, iniciar les accions necessàries davant la Generalitat per fer efectiu el retorn i liderar, amb l’Hospital i els agents implicats, l’impuls del Taulí, per la seva millora i ampliació, esdevenint un centre de primer ordre en la recerca, assistència i gestió sanitària, reforçant el seu paper com a centre de referència comarcal.