El Ball de la Bola, una tradició de la Festa Major de Sabadell

El Ball de la Bola, una tradició a Sabadell
El Ball de la Bola, una tradició a Sabadell | Juanma Peláez
Redacció
07 d'agost del 2019
La Festa Major de Sabadell compta amb singularitats que la fan única, i una d'elles és el Ball de la Bola, una tradició que se celebra recuperada des de l'any 1997 i que enguany es durà a terme a la plaça Sant Roc el 8 de setembre. La cita l'organitza l'Esbart Sabadell Dansaire i arriba a la 22a edició.
 
Aquest és un element de cultura popular creat per persones de Sabadell amb l’ànim que la ciutat i la gent se’l faci seu. La participació activa de tota la ciutat, especialment a través de les entitats, és imprescindible per aconseguir que la nostra ciutat gaudeixi, com moltes altres de l’entorn, d’un ball singular, popular i tradicional que es configuri com una de les nostres senyes d’identitat.

Això només és possible amb la participació decidida dels ciutadans de Sabadell, i molt especialment de les entitats, que en definitiva representen i simbolitzen el conjunt del teixit social sabadellenc. És per això que l'organització vol animar totes les entitats de la ciutat a participar, com a mínim amb una parella, en el seguici que inicia el ball i que d’acord amb el protocol de l’acte és rebut per l'alcaldessa de la ciutat a la porta de l’Ajuntament.

Les parelles representants de les entitats podran participar també, si ho desitgen, de tot el ball i, fins i tot, aconseguir la notorietat pública en guanyar la part competitiva del mateix, fet que els pot atorgar també el privilegi de lluir les medalles especials identificatives del ball i obrir novament l’acte en la propera edició.

Com hi podem participar?

Per participar en el Ball de la bola cal que us presenteu a  les 18.15 hores de la tarda del diumenge de Festa Major, enguany el dia 8 de setembre, a la Casa Duran, on s'inicia el seguici.