​Cs portarà al ple l’eliminació dels plàstics d’un sol ús

Vol que Sabadell comenci l’adaptació a la normativa fixada des d’Europa

NacióDigital
22 de juliol del 2019
Actualitzat a les 10:18h
El ple del mes de juliol debatrà una de les mesures més importants en favor del medi ambient: els plàstics d’un sol ús. Ho farà de la mà de Cs que presentarà una moció, com ha expressat el seu portaveu, Adrián Hernández, perquè “s’elimini dels edificis municipals i de les activitats públiques” que organitzi l’Ajuntament de Sabadell. Una iniciativa que pretén que la ciutat comenci adaptar-se “a la futura directiva per a la reducció” d’aquest material fixat per la Unió Europea.
 
Hernández ha proposat que en lloc d’aquests plàstics s’utilitzi vaixella reutilitzable “sempre que sigui possible” i si no és així que sigui “biodegradable”. Així com “limiti al mínim l’ús d’aigua envasada en plàstic en els seus esdeveniments”, però “facilitant” material substitutori.
 
La voluntat, com ha apuntat, és “minimitzar” la generació de residus i tot i que no serà fins a 2021 que es prohibirà l’ús dels utensilis derivats d’aquest producte “és responsabilitat de les administracions públiques adaptar-se i avançar-se” al que fixa Europa.