L'ANC carrega contra JxCat per cedir al PSC el Consell Comarcal del Vallès Occidental quan «tenen companys a la presó i l'exili»

Mig centenar de persones s’han concentrat davant l’Ajuntament de Sabadell coincidint amb el ple de constitució de l’ens supramunicipal

Cartells en la protesta davant l'Ajuntament
Cartells en la protesta davant l'Ajuntament | Albert Segura
19 de juliol del 2019
Actualitzat a la 13:28h
L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) carrega contra Junts per Catalunya per haver ratificat l’acord que, juntament amb els comuns, cedirà la presidència del Consell Comarcal del Vallès Occidental al PSC. El ple se celebra aquest migdia a l’Ajuntament de Sabadell, on el socialista Ignasi Giménez serà investit, si no hi ha cap sorpresa, president.

"Sembla mentida que siguin ells qui tenen els seus companys a la presó i a l’exili, sembla que tinguem més memòria la gent del carrer que els seus companys de partit, ens fa mal i ens indigna", ha lamentat la coordinadora de Sabadell per la Independència, secció local de l’ANC a la capital vallesana, Neus Alsina.

La coordinadora sabadellenca també ha advertit que aquest tipus de moviments farà que molta gent "replantegi el seu vot en unes properes eleccions". La representant local ha lamentat el baix seguiment que ha tingut la convocatòria feta en l’àmbit comarcal, i que ha aplegat únicament mig centenar de persones a la porta de l’Ajuntament de Sabadell.
 

Protesta davant l'Ajuntament de Sabadell. Foto: Juanma Peláez


De la mateixa manera, Alsina ha fet extensiu el seu malestar amb ERC i la CUP, que han permès arribar a acords amb el PSC en altres municipis, com per exemple Sant Cugat del Vallès, on les tres formacions governen plegades. "Tor per facilitar treure Junts per Catalunya d’una alcaldia, aquí n’hi ha per uns i pels altres", ha assenyalat.