Ignasi Giménez repeteix com a president del Consell Comarcal del Vallès

Serà el primer de l'entitat supramunicipal que encadena dos mandats

El renovat president del Consell Comarcal del Vallès, Ignasi Giménez
El renovat president del Consell Comarcal del Vallès, Ignasi Giménez | Juanma Peláez
19 de juliol del 2019
Actualitzat el 22 de juliol a les 11:38h
El candidat del PSC, i també alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, ha tornat a ser escollit president del Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVOC). Serà el segon mandat consecutiu de Giménez, després que hagi obtingut els suports de JxCat i els comuns, en un acte de constitució celebrat aquest divendres al saló de plens de l'Ajuntament de Sabadell. 

Giménez ha rebut un total de 20 suports. Els 10 d'ERC han optat pel seu candidat, Pol Altayó, tal com ha avançat en la intervenció prèvia. Igual que els quatre de Cs per a la seva, Isabel Martínez. Els dos de Tot per Terrassa s'han abstingut (en total n'hi han hagut tres en els vots nominals i secrets); els dos de la CUP han optat pel seu candidat, Maties Serracant. Serà el primer president que acumularà dos mandats consecutius en la història de l'entitat supramunicipal. 

Ja com a president, Giménez ha enviat un dels primers missatges a ERC:"Saben que des de dins del govern es fa més feina que fora", en referència a la seva presència a l'entitat supramunicipal els últims dos anys i mig. Per això, els ha instat "no condicionin el mandat a motius aliens a la pròpia comarca". Ha garantit que "serem capaços de construir una alternativa a les línies vermelles, als vetos, als cordons sanitaris".  
 

Les votacions a la presidència del Consell Comarcal del Vallès Foto: Juanma Peláez


Línies a treballar   

Giménez ha exposat vàries línies de treball els propers quatre anys, en diferents àmbits com la transparència i l'exemplaritat, el social, la reindustrialització, les infraestructures, el territori i el medi ambient. "Necessitem recursos per reivindicar els consells comarcals", ha exclamat i ha precisat que "calen infraestructures com la Ronda Vallès" i "millorar" la mobilitat de la ciutadania. 

En aquest sentit, ha recalcat que "no hem dubtat presentar-nos com acusació particular en casos judicials", també ha determinat la voluntat d'impulsar polítiques en l'àmbit de la millora de la vida de les persones com el Salari Mínim Comarcal, clàusules socials en la contractació i canvi de model de gestió en les beques menjador. 

Sabadell vs Terrassa

Encara que ha reconegut la pluralitat del Vallès, amb pobles i ciutats petites i grans, ha encarregat a les "cocapitals, que teniu una responsabilitat afegida". Ha continuat, "han de deixar de mirar-se a si mateixes" i fer-ho cap a fora i "liderar" més enllà dels límits territorials. A la vegada que els ha reptat a "demostrar que poden treballar conjuntament".  

"Nova mirada metropolitana sobre el Vallès"

Serracant ha demanat que el CCVOC tingui més projecció i protagonisme, "necessitem noves eines que superin els marcs actuals". Ha reclamat "un nova mirada metropolitana sobre el Vallès" i ha afegit "respecte" per a cadascuna de les seves poblacions, de les més grans a les més petites. També ha denunciat els problemes de mobilitat i les mancances en infraestructures. Una "mirada" que ha compartit el representant dels comuns, Carles Rodríguez, que ha reivindicat "més recursos" per a la institució. Tot i que finalment el seu vot ha anat cap al PSC.   
 

El representant de la CUP al Vallès, Maties Serracant Foto: Juanma Peláez


Altayó, ha carregat contra el pacte de les tres formacions per fer Giménez president. "Quant temps durarà?", s'ha preguntat i ha afegit, "quan hi hagi una sentència dels presos polítics". "Una pacte sobiranista era possible, difícil, sí. Però hi ha qui ha tingut massa pressa per entrar al govern", ha recriminat. Ha recordat que el nou president ha aconseguit "el mínim històric de consens" per ser-ho.

La representant de JxCat, i alcaldessa de Viladecavalls, Cesca Berenguer, ha advertit que "serem exigents" i "especialment vigilants" en el compliment del pacte. També ha dit que "pactar és bo" per al "nostre projecte territorial".
  

El ple de constitució del Consell Comarcal del Vallès, a Sabadell Foto: Juanma Peláez

L'alcaldessa de Sabadell donant la benvinguda Foto: Juanma Peláez


Canvi de nom 

La sessió, però, l'ha obert l'alcaldessa de la ciutat amfitriona, Marta Farrés, que ha demanat al que aleshores era futur candidat, Ignasi Giménez, "canviar el nom del Consell d'Alcaldes" i que s'hi afegeixi "Alcaldesses", perquè, com ha apuntat, "som més dones: 20 davant 19 homes". Així mateix, ha enaltit la importància de la institució que "ha sabut donar resposta d'una societat cada vegada més canviant".