La Generalitat proposa que el Col·legi d'Arquitectes elabori l'informe extern dels pisos de Merinals

Els veïns demanen un concurs i l'estudi comparatiu

Una de les protestes dels veïns de Merinals
Una de les protestes dels veïns de Merinals | Nació Sabadell / Cedida
19 de juliol del 2019
L'Agència de l'Habitatge de Catalunya proposarà que el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) elabori l'informe extern per avaluar si els 170 habitatges del barri de Merinals tenen desperfectes estructurals o si necessiten una remodelació. Una solució que proposen per resoldre el conflicte amb els veïns i perquè "entenen el seu neguit", ha reconegut. 

Aquest suggeriment arriba després que aquest dimecres acabés el procés de mediació, engegat fa una mica més de sis mesos. "No ha anat massa bé", han admès des de l'organisme de la Generalitat. Una impressió que comparteix el portaveu dels edificis afectats, Jaume Garcia. L'Agència ha subratllat que "no ha funcionat", perquè "no podíem parlar amb el veïnat. Hi havia un mediador, que havia posat l'Ajuntament".

Sosté que els seus tècnics han examinat els immobles en qüestió i "no tenen patologia estructural" i ha afegit, "amb una bona remodelació" es resoldrien els problemes. Precisament, en aquest punt xoca amb Garcia, que ha reclamat "un estudi comparatiu" amb els blocs que sí han rebut llum verda a l'enderroc. A més, el veí de Merinals ha demanat que l'informe extern "i neutral surti d'un concurs". 

Garcia ha puntualitzat que "no tinc res en contra del COAC, però que el faci qui s'ho guanyi". Per això, ha recalcat la importància que hi hagi "un plec de condicions" i com ha recordat "que no han aprovat i a última hora van fer-se enrere".  

La setmana vinent representants de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i el consistori mantindran una reunió per tractar diferents aspectes, entre els quals "sobre la taula", com han garantit, hi haurà aquesta problemàtica.