​L'ANC crida a mobilitzar-se aquest divendres a Sabadell contra el pacte PSC-JxCat al Consell Comarcal

Es mostren molt crítics amb la decisió dels postconvergents quan una majoria independentista alternativa seria viable

Pep Tomàs, Eulàlia Subirà i Neus Alsina, aquest dijous en roda de premsa
Pep Tomàs, Eulàlia Subirà i Neus Alsina, aquest dijous en roda de premsa | Albert Segura
18 de juliol del 2019
Actualitzat a la 13:44h
L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) del Vallès Occidental ha convocat una concentració per aquest divendres al punt del migdia a la plaça Sant Roc de Sabadell, just davant de l’Ajuntament. El motiu és la constitució del nou plenari del Consell Comarcal del Vallès Occidental, on un pacte entre PSC, Junts per Catalunya (JxCat) i En Comú Guanyem cedirà la presidència als socialistes, i farà, amb tota probabilitat, president l’alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez, per segon mandat consecutiu.

L’entitat promou la mobilització davant d’un pacte que consideren que no respon al sentit ideològic d’unitat del bloc independentista, donat que JxCat ha preferit pactar, asseguren, amb "els del 155" enlloc de fer-ho amb Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). "No entenem que hi hagi un nou pacte entre una formació del 155 i un dels partits que s’autoanomena independentista i que té unes directrius establertes per obtenir la independència de Catalunya", ha assenyalat la coordinadora comarcal de l’ANC, Eulàlia Subirà.

En aquest sentit, recorden que JxCat podria haver optat per una opció alternativa que passaria per aliar-se amb ERC, els comuns i Tot per Terrassa o la CUP. "El diàleg ha estat pràcticament nul, i això és el que denunciem, per això demanem que tornin a la via del diàleg", ha assenyalat el coordinador de l’ANC a Terrassa, Pep Tomàs.

Des de Sabadell, la coordinadora, Neus Alsina, ha lamentat l’actitud de JxCat en un procés de pactes que deixa ERC al marge al Consell Comarcal. "No entenem que es pugui regalar el Consell Comarcal al PSC quan són els botxins que mantenen a la presó els nostres representants polítics", ha assenyalat.

Crítics amb la formació a Sabadell

Alsina, a més, ha estat crítica amb la candidatura local, Junts per Sabadell, i la seva portaveu, Lourdes Ciuró. "Ella sap la nostra posició, a Sabadell els partits independentistes van signar un pacte per donar suport a l’alcaldia la força amb més vots, i Junts per Sabadell no va complir-lo".

En aquest sentit, ha destacat, recordant que els tres regidors van votar la seva candidata al ple d’investidura en lloc de donar suport a ERC, la força sobiranista més votada. "Estem molt decebuts amb Junts per Sabadell, si fem una signatura d’un compromís i després no es té en compte, quin valor té la paraula donada?", ha qüestionat Alsina.

La coordinadora local també ha destacat que la concentració d’aquest divendres té un evident caràcter no violent, i ha assegurat que no es van sentir còmodes per com va acabar la concentració en què van participar durant la investidura de l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, on es va increpar els regidors de Junts per Sabadell, PSC, Ciutadans i Podem, i fins i tot es van llançar objectes contra ells.