Veïns i govern municipal coincideixen que la Generalitat assumeixi la construcció de la residència del sud

El consistori demanarà una reunió amb la Generalitat per abordar la qüestió

La trobada entre representants municipals i plataforma
La trobada entre representants municipals i plataforma | Ajuntament de Sabadell
NacióDigital
18 de juliol del 2019
Actualitzat a les 12:25h
El nou govern municipal i la Plataforma per a la Residència del Sud -formada per associacions de veïns de la zona, la Federació d'Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS) i la Coordinadora de la Gent Gran- coincideix que la Generalitat assumeixi la construcció d'aquest equipament. Contradient així l'acord el qual es va arribar en l'anterior mandat amb el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, que el consistori aportaria 2,2 milions d'euros. 

L'alcaldessa, Marta Farrés, juntament amb els regidors d'Acció Social, Eloi Cortés, i Cicles de Vida, Sònia Sada, es va reunir amb membres de la plataforma aquest dimecres per tal "d'explorar diferents opcions per construir" aquest centre. Un servei "prioritari" que cal tenir a Sabadell. 

Després de la trobada es va adquirir el compromís de "començar a treballar en diferents alternatives per dur a terme el projecte" i en aquest sentit, l'Ajuntament demanarà una reunió amb el Govern per tractar aquesta qüestió. 

Ràtio per sota la mitjana catalana

Sabadell disposa actualment de 1.074 places de residència per a gent gran, que implica una ràtio per cada 1.000 habitants inferior a la mitjana catalana. D’aquestes places, un 39% compten amb una part de finançament públic, un percentatge també molt menor a la mitjana de Catalunya, situada en el 56%.