Estira i arronsa entre el PSC i ERC per la Residència

Una resolució dels socialistes al Parlament ha topat amb l'oposició de Junts per Catalunya i els republicans

17 de juliol del 2019
Actualitzat a les 17:51h
Membres de la Plataforma d'Entitats per a la defensa de la Residència Pública del Sector Sud
Membres de la Plataforma d'Entitats per a la defensa de la Residència Pública del Sector Sud | NS
La Residència del sud torna a tensar partits a Sabadell. Aquest dimecres s'ha abordat la seva construcció en seu parlamentària, a partir de la proposta presentada pel primer tinent d'alcaldessa i diputat al Parlament, Pol Gibert (PSC), en forma de resolució per instar el Parlament a licitar les obres per la construcció i posada en funcionament de la residència i centre de dia prevista al Parc Central de Sabadell.

Gibert ha recordat els 15 anys de lluita veïnal vertebrada al voltant de la Plataforma en Defensa de la Residència del Sector Sud, destacant que un de cada quatre ciutadans de Sabadell té 80 anys o més, i l’índex de dependència de la gent gran a Sabadell és del 28,5%, el més alt del Vallès Occidental. No obstant, els socialistes assenyalen en un comunicat que la resolució ha estat rebutjada pels vots en contra de Junts per Catalunya i Esquerra Republicana, mentre que els representants de la CUP no han assistit a la votació.

"De nou veiem com Esquerra Republicana promet tota mena d’acords just abans de les eleccions, però un mes després s’oblida de tot i vota en contra d’exigir a la Generalitat la construcció de la residència per la zona sud de Sabadell", ha assenyalat Gibert.

Pel seu cantó, ERC ha recordat que l'acord pres amb el Govern de la Generalitat al febrer de 2019 preveu que l'Ajuntament pagarà la construcció de la residència del sud i la Generalitat aportarà 2,2 MEUR anuals. "El que haurien de pensar els responsables del PSC, és que a la ciutat estan actualment al govern i s'ha de tenir cura en determinades manifestacions quan realitzen declaracions, ja que algunes d'aquestes xoquen directament amb un acord aprovat al Ple de l'Ajuntament," ha assenyalat el portaveu republicà a l'Ajuntament, Gabriel Fernàndez.

L'acord de febrer

En l'acord entre Generalitat i Ajuntament, es va establir que la ciutat assumirà el cost de la construcció de la residència, amb places de residència per a 102 persones, 98 de les quals seran concertades amb la Generalitat i quatre més amb l’Ajuntament. A banda, també hi haurà plaça per a 25 persones en concepte de centre de dia.

Així, la construcció de l’edifici tindrà un cost de 8,4 milions d’euros que assumirà l’Ajuntament, i es calcula que podria estar enllestida l’any 2022.