La perillosa pràctica que hem d'evitar a les piscines

Pot generar casos d’ofegament

Un socorrista en una piscina
Un socorrista en una piscina | Juanma Peláez
16 d'agost del 2019
Tots hem jugat, petits i grans, a aguantar la respiració sota l’aigua. Es tracta d’un joc que a priori és inofensiu i que es basa en demostrar la capacitat pulmonar en grup per veure qui aguanta més estona sense treure el cap a la superfície. Ara bé, aquest joc pot tenir conseqüències negatives si no es fa en un entorn adequat.

Segons fonts del Departament d’Esports de l’Ajuntament de Sabadell, es destaca que aquest tipus de pràctiques s’han d’evitar en piscines on hi hagi una fondària considerable. Cada any es donen casos arreu del país en què s’ha de treure gent de la piscina per haver empassat aigua, situació que es dona quan el lloc on es fa és d’una major profunditat.

En certes ocasions, se sol baixar tant com es pot per aguantar l’aire. El problema és que en arribar al límit, no es disposa de temps suficient per desfer el recorregut de baixada, i en el procés de pujada s’acaba empassant aigua, fet que en el pitjor dels casos pot desembocar en situacions de perill per a l'afectat.

Per aquest motiu, es recomana que si es vol fer el joc, es faci en un entorn on la profunditat sigui mínima. En cas de menors d'edat, cal conscienciar-los sobre el perill que pot suposar, i sempre han d'estar sota la supervisió d'un adult.