La Bassa en xifres: 60.000 litres d'aigua diaris i 150.000 banyistes per temporada

Es tracta de la principal piscina de la ciutat de Sabadell i de la comarca del Vallès Occidental

La Bassa és la principal piscina municipal de Sabadell.
La Bassa és la principal piscina municipal de Sabadell. | Juanma Peláez
13 d'agost del 2019
Actualitzat el 19 d'agost a les 9:57h
La Bassa és sense cap mena de dubte la piscina de referència comarcal, amb una capacitat i unes instal·lacions que es troben a mig camí de l’equipament d’oci i el parc aquàtic. L’any passat va marcar un nou rècord, amb 149.018 visitants, que la consoliden com una de les propostes més consolidades de l’estiu a l’àmbit vallesà.

Aquesta piscina municipal té una profunditat progressiva del vas d’entre els 0,60 i els 180 centímetres, motiu pel qual la fa especialment atractiva per a famílies i per a col·lectius amb menors a càrrec. Es una piscina circular de 100 metres de diàmetre i 14.000 metres quadrats de zones d’estada.

Al voltant del vas compta amb dutxes a la zona de platja, concretament tres grups de deu dutxes. A més, hi ha una zona de vestidor masculí i una zona de vestidor femení amb vuit dutxes a cada zona.
 

Els grups d'esplai són molt habituals a La Bassa. Foto: Juanma Peláez


Pel que fa a l’aigua, té un consum diari de 60.000 litres aproximadament degut a la temperatura, que provoca l’evaporació, a més del vent, les neteges de filtres que varien de freqüència tot i que son diàries, l’afluència dels banyistes i l’aigua que treuen en el seu ús. S’ha de tenir en compte que és una piscina amb una làmina d’aigua de molts metres quadrats, cosa que afavoreix l’evaporació.

Unes 40 persones treballant

A banda, La Bassa disposa d’un servei de bar, de guarda-roba, taquilles d’ús puntual, mediació, i control d’accessos. A més a més del servei de socorrisme, al qual s’està obligat per normativa, es disposa d’un servei d’infermeria.
 

Diversos socorristes s'encarreguen de la seguretat a La Bassa. Foto: Juanma Peláez



L’equipament compta amb 6 conserges, 2 mediadors, 1 controlador d’accessos, entre 8 i 10 socorristes, 1 coordinador de socorristes, 1 infermer, entre 1 i 5 persones a taquilles, 1 administratiu que dona suport des de La Bassa a la resta de piscines municipals de la ciutat, i personal de bar que pot ser des de les 2 a les 12 persones.

A aquests hi cal afegir les persones dedicades a la neteja permanent de les instal·lacions, que poden ser 1 o 2, 2 persones més que es dediquen a la neteja del vas, i els 2 conserges del Complex de Sant Oleguer.
 

La Bassa és la principal piscina municipal de Sabadell. Foto: Juanma Peláez