mobilitat

Renfe inicia els treballs per construir la nova estació a la R8 a Santa Perpètua de Mogoda

Es tracta d'una llarga reivindicació per part de la ciutadania

per Redacció, 16 de juliol de 2019 a les 12:10 |
Recreació de la nova estació de Santa Perpètua de Mogoda | Renfe
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de juliol de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Renfe ha iniciat aquesta setmana les obres de construcció de la futura estació de Sant Perpètua de Mogoda, que comptarà amb els serveis de la línia R8 de Rodalies de Barcelona. Les actuacions contemplen un import de 1.768.135 euros i un termini d’execució de l’obra civil de 9 mesos. Les tasques les durà a terme Mogoda la UTE Contratas Vilor S.L. - Petrucco S.A..

Actualment, Santa Perpètua compta amb una estació de Rodalies situada en la línia R3 que permet enllaçar la població amb Barcelona en un temps de viatge de 16 minuts. Amb la nova estació es donarà servei a la zona de la Granja Soldevilla i als barris de Can Taió i Can Folguera, donant servei a la línia R8 de Rodalies de Catalunya, que uneix Granollers Centre amb Martorell passant per Cerdanyola Universitat.


Es tracta d'una llarga reivindicació, i que es va posar sobre la taula amb la posada en servei de la línia, l'any 2011, per donar servei a una sèrie d'urbanitzacions properes a les vies del tren

Les actuacions previstes en el projecte per a la construcció de la futura estació inclouen un nou edifici de viatgers on a la zona de vestíbul s'ubicarà el Punt d'Atenció al Viatger, així com màquines autovenda i control d'accessos. De la mateixa manera, s'habilitarà un pas inferior de connexió entre andanes, a més dels sistemes d'informació corresponents, s'urbanitzaran els accessos i s'instal·laran ascensors. 

 

Recreació de la nova estació de Santa Perpètua de Mogoda. Foto: Renfe

 

Participació