«El meu somni i aspiració és treballar a la NASA o l’Agència Espacial Europea»

És la nota més alta de selectivitat d'enguany de Sabadell, Enric Garriga, de l'Institut Ferran Casablancas

Enric Garriga, la nota més alta de selectivitat de Sabadell
Enric Garriga, la nota més alta de selectivitat de Sabadell | Albert Hernàndez
15 de juliol del 2019
Actualitzat el 21 de juliol a les 0:36h
És la nota més alta de selectivitat d’enguany de Sabadell, un apassionat de les matemàtiques, la física i la química, àmbit pel qual espera dirigir el seu futur. “Aquest mateix dilluns he fet la matrícula a la universitat”, ha dit, amb un somriure d’orella a orella, Enric Garriga (Sabadell, 2001), ja exestudiant del Batxillerat Científic i d’optativa Tecnologia de l’Institut Ferran Casablancas. Precisament, ho ha fet al grau amb la nota més alta de Catalunya: Física i Matemàtiques a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Un 10 en les matèries de Física, Matemàtiques i Química, tant al Batxillerat com als exàmens li han obert les portes al campus vallesà. El gran dels germans Garriga ha deixat el llistó alt per al seu germà.  
 
- Un 9,800 a la selectivitat. S’esperava aquesta nota?
 
- Realment, m’havien anat bé els exàmens i els vaig trobar més fàcils del que em pensava, perquè els professors posaven la por al cos que eren complicats, ja que entra molta matèria i el temps és limitat. Sincerament, no n’hi ha per tant.
 
- Quines van ser les matèries que va treure millor nota?
 
- Física, Matemàtiques i Química. Vaig treure un 10. Són les meves assignatures preferides.
 
- I els dos cursos de Batxillerat, com han estat?
 
- La feina dura realment és durant el Batxillerat, les setmanes prèvies de la selectivitat no vaig estudiar molt, molt, simplement vaig fer una repassada al temari.
 
- I ara a l’estiu, vacances, alguna celebració especial, un viatge...
 
- Hi ha joves que aprofiten l’estiu per treballar, però tinc la filosofia que quan acabi els estudis ja em cansaré de treballar. Doncs això, descansaré i gaudiré de les vacances, amb amics, aniré a la platja i a la piscina i veure sèries i pel·lícules... també tocaré el piano.
 
- Piano? Un futur físic, matemàtic o químic que li agrada tocar el piano...
 
- ... Sí, aniré a Londres dues setmanes per aprendre, perquè m’ho van proposar des de l’Escola de Música de la Creu Alta, on toco el piano, però també seran unes vacances.   
 
- I al setembre, a la universitat.
 
- Imagino que serà una carrera complicada, però tinc ganes de fer-la. És el que més m’agrada i si m’haig de passar un cap de setmana estudiant, ho faré, perquè és el que m’agrada i no m’importarà.  

- I quan la deixi, què vol fer?
 
- Alguna sortida professional que no sigui professor, tot i que no em desagrada, però no és el meu objectiu. El meu somni i aspiració és treballar a la NASA o l’Agència Espacial Europea. Ara bé, si no ho aconsegueixo, un físic i un matemàtic o una o altre professió per separat té mil sortides diferents, hi ha moltes empreses a les quals puc ser útil.
 
- Li agrada l'astronomia. Precisament se celebra el 50 aniversari de l'arribada a la lluna i a Sabadell hi ha una programació especial.
 
- L’astronomia és una de les branques més marginades de la Física i a la carrera no se n’ensenya. Tant de bo pogués formar part de l’equip que ha enviat la primera missió amb humans a Mart.