entrevista

«El meu somni i aspiració és treballar a la NASA o l’Agència Espacial Europea»

És la nota més alta de selectivitat d'enguany de Sabadell, Enric Garriga, de l'Institut Ferran Casablancas

per Albert Hernàndez , Sabadell, 15 de juliol de 2019 a les 18:19 |
Enric Garriga, la nota més alta de selectivitat de Sabadell | Albert Hernàndez
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de juliol de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
És la nota més alta de selectivitat d’enguany de Sabadell, un apassionat de les matemàtiques, la física i la química, àmbit pel qual espera dirigir el seu futur. “Aquest mateix dilluns he fet la matrícula a la universitat”, ha dit, amb un somriure d’orella a orella, Enric Garriga (Sabadell, 2001), ja exestudiant del Batxillerat Científic i d’optativa Tecnologia de l’Institut Ferran Casablancas. Precisament, ho ha fet al grau amb la nota més alta de Catalunya: Física i Matemàtiques a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Un 10 en les matèries de Física, Matemàtiques i Química, tant al Batxillerat com als exàmens li han obert les portes al campus vallesà. El gran dels germans Garriga ha deixat el llistó alt per al seu germà.  
 

- Un 9,800 a la selectivitat. S’esperava aquesta nota?
 

- Realment, m’havien anat bé els exàmens i els vaig trobar més fàcils del que em pensava, perquè els professors posaven la por al cos que eren complicats, ja que entra molta matèria i el temps és limitat. Sincerament, no n’hi ha per tant.
 
- Quines van ser les matèries que va treure millor nota?
 
- Física, Matemàtiques i Química. Vaig treure un 10. Són les meves assignatures preferides.
 
- I els dos cursos de Batxillerat, com han estat?
 
- La feina dura realment és durant el Batxillerat, les setmanes prèvies de la selectivitat no vaig estudiar molt, molt, simplement vaig fer una repassada al temari.
 
- I ara a l’estiu, vacances, alguna celebració especial, un viatge...
 
- Hi ha joves que aprofiten l’estiu per treballar, però tinc la filosofia que quan acabi els estudis ja em cansaré de treballar. Doncs això, descansaré i gaudiré de les vacances, amb amics, aniré a la platja i a la piscina i veure sèries i pel·lícules... també tocaré el piano.
 
- Piano? Un futur físic, matemàtic o químic que li agrada tocar el piano...
 
- ... Sí, aniré a Londres dues setmanes per aprendre, perquè m’ho van proposar des de l’Escola de Música de la Creu Alta, on toco el piano, però també seran unes vacances.   
 
- I al setembre, a la universitat.
 
- Imagino que serà una carrera complicada, però tinc ganes de fer-la. És el que més m’agrada i si m’haig de passar un cap de setmana estudiant, ho faré, perquè és el que m’agrada i no m’importarà.  

- I quan la deixi, què vol fer?
 
- Alguna sortida professional que no sigui professor, tot i que no em desagrada, però no és el meu objectiu. El meu somni i aspiració és treballar a la NASA o l’Agència Espacial Europea. Ara bé, si no ho aconsegueixo, un físic i un matemàtic o una o altre professió per separat té mil sortides diferents, hi ha moltes empreses a les quals puc ser útil.
 
- Li agrada l'astronomia. Precisament se celebra el 50 aniversari de l'arribada a la lluna i a Sabadell hi ha una programació especial.
 
- L’astronomia és una de les branques més marginades de la Física i a la carrera no se n’ensenya. Tant de bo pogués formar part de l’equip que ha enviat la primera missió amb humans a Mart. 

 

Participació