Maria Hinojosa i Eduard Iniesta, aquest vespre al Fresc Festival

Als Jardins del centre

Redacció
17 de juliol del 2019
Eduard Iniesta
Eduard Iniesta
Maria Hinojosa i Eduard Iniesta porten aquest dimecres al vespre a Sabadell la seva darrera col·laboració plegatsL'Últim Indi. La cita és a les 21.30 hores als Jardins de l'Espai Cultura Fundació 1859, dintre del total de 28 espectacles que integren la programació del Fresc Festival Sabadell 2019

La màgia d’una veu especial, s’uneix a les cordes d’un intèrpret singular 

Què passa quan la reconeguda cantant lírica Maria Hinojosa i el virtuós intèrpret d’instruments de corda, Eduard Iniesta, decideixen trobar-se i unir els seus coneixements musicals? Quins poder ser els camins de la Música, en majúscules, que faran junts? Com es podran fusionar els seus diferents estils i la seva saviesa, amb la voluntat d’extreure el bo i millor d’ells mateixos i de la seva dilatada experiència? Quin espectacle sorgirà quan les composicions clàssiques s’envoltin de les influències de les músiques del Mediterrani i de més enllà?  Al seu espectacle han volgut explorar la unió de temes clàssics, d’alguns autors representants de la música culta, amb les tradicions que emanen d’un món multicultural. 

Maria Hinojosa, amb la seva personal veu i el domini que en té, ens trasllada a les sales de concert o als teatres d’òpera, on ella és present habitualment, sempre a la recerca de experiències que la facin progressar, gracies a les quals ha esdevingut una intèrpret versàtil i permanentment inspirada. 

Eduard Iniesta, amb el seu indiscutible virtuosisme, sempre a la recerca de l’essència de la diversitat de les músiques del món, a través dels diferents instruments de corda, relacionats, d’alguna manera, amb la guitarra, aconseguint una visió profunda i erudita, que emana, de forma natural, a les seves interpretacions. 

Formen el seu repertori temes d’autors com Jean Paul Égide Martini (s.XVIII-XIX), fins a clàssics més actuals com Claude Debussy o Heitor Villa-Lobos (s.XIX-XX), passant per referents de la música operística més moderna com Kurt Weill o els germans Ira&George Gershwin (s.XX), amb incursions a alguns dels estàndards de tots els temps de Cole Porter o Irving Berlin (s.XIX-XX), entre molts altres, fins a autors més recents com Chico Buarque (s.XX-XXI) o Elvis Costello (s.XX.XXI) 

Un repertori musical que, gràcies a les virtuts interpretatives de Maria Hinojosa i Eduard Iniesta, s’envolta d’una màgia especial, creant, amb la unió de les seves sensibilitats, una experiència única. Un espectacle que no es podria entendre deslligat de la voluntat d’aquest extraordinaris músics que han volgut fer aquest camí plegats, guiats per la seva saviesa, explorant nous territoris, que s’afegeixen als que, durant molts anys i fins l’actualitat, han estat les fites que han anat omplint les seves exitoses carreres musicals.