Eva Fernández porta «Yo pregunto» aquest vespre al Fresc Festival

Als Jardins del centre

Yoshi Hioki
Yoshi Hioki | Cedida
Redacció
15 de juliol del 2019
Eva Fernández porta aquest dimarts al vespre a Sabadell la producció Yo oregunto. La cita és a les 21.30 hores als Jardins de l'Espai Cultura Fundació 1859, dintre del total de 28 espectacles que integren la programació del Fresc Festival Sabadell 2019

Eva Fernández presenta nou disc, Yo pregunto, una selecció de poemes de Pizarnik, Storni, Costafreda i Cortázarmusicats i compostos per la cantant i saxofonista al costat del guitarrista Josep Munar. Fernández i Munar han dedicat un any a escriure i donar forma a set dels temes que formen el disc, barrejant les seves influències individuals i els diferents llenguatges sota una premissa ideològica comú: menys és més.

Després de les bones crítiques de That Darkness, la jove promesa del jazz fa un pas endavant en la seva carrera, un pas natural i desitjat, animant-se a la composició de les seves pròpies cançons, mà a mà amb Munar. Les notes van brollar inspirades pels versos de grans poetes fins reunir a Yo pregunto vuit temes que conformen un repertori dolç, intimista i seductor.

Eva Fernández és una jove promesa del jazz català que destaca com a saxofonista i cantant. Tot i la seva joventut, acumula una llarga experiència i forma part de la nova formada de joves i destacades veus femenines. Fins ara, ja ha actuat amb grans figures com Perico Sambeat, Dick Oatts, Ken Peplowski, Ignasi Terraza, Bobby Gordon, Jesse Davis, Terell Stafford, Wycliffe Gordon, Josep M. Farràs, Scott Robinson, Josep Traver, Matthew Simon, Llibert Fortuny, Carles Benavent o Jordi Bonell, i ha participat en diversos projectes amb Andrea Motis & Joan Chamorro Group i la Sant Andreu Jazz Band. També ha participat als festivals de jazz de Barcelona, Terrassa, Porta Ferrada, Menorca, Roses, Vic i Xàbia (València), entre d’altres.