Cs portarà a la Junta de Portaveus la retirada de la pancarta per «obligar definir-se» a l'equip municipal

També demanarà situar "en un lloc preferent" la fotografia del Rei

Els regidors de Cs Sabadell, en roda de premsa
Els regidors de Cs Sabadell, en roda de premsa | Albert Hernàndez
15 de juliol del 2019
Actualitzat a la 13:14h
El portaveu de Cs a l'Ajuntament de Sabadell, Adrián Hernández, portarà a la Junta de Portaveus, el proper dia 23, la retirada de la pancarta "Llibertat presos polítics", per tal "d'obligar definir-se" a l'equip municipal. Així ho ha anunciat aquest dilluns, "quan fa un mes de la investidura de l'alcaldessa Marta Farrés", ha destacat Hernández. 

Una petició que ve acompanyada de la legalitat, tal com ha indicat, en la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que "vulnera el principi d'objectivitat i de neutralitat institucional", així com eliminar "estelades i llaços grocs a la via pública i edificis municipals". En aquest sentit, ha concretat que n'hi ha a la plaça de la Creu Alta i la Gran Via, entre d'altres punts de Sabadell. 

A més, ha afegit un altre element, parafrasejant Farrés, que en mitjans de comunicació ha reiterat que "una ciutat no es governa per una pancarta". Així doncs, ha continuat el portaveu de la formació taronja, "es retira en un minut i s'acaba el debat" cosa que fa que es pugui parlar de "sanitat, creixement, polígons industrials, seguretat...". "Primer, per legalitat i segona raó per donar estabilitat al govern", ja que Cs reprendria les converses amb el govern municipal
 

La pancarta dels presos polítics, durant la presentació de l'acord entre PSC i Podem a Sabadell. Foto: Albert Segura


Hernández ha subratllat que un mes després i amb el cartipàs aprovat "no té sentit" la pancarta i ha apel·lat "al 23 de juliol, quan sortirem de dubtes". 

Foto del Rei

Una altra de les mocions que es portaran aquesta Junta de Portaveus serà situar "en un lloc preferent" de la sala de plens la fotografia del Rei Felip VI, d'acord, tal com ha dit Hernández, amb l'article 85.2 del reglament d'organització, funcionament i règim jurídic de les Entitats Locals. Ha recordat que el president de la Generalitat, Quim Torra, ja el té.