Aquestes són les activitats per commemorar els 50 anys de l'arribada de l'home a la Lluna a Sabadell

L'Agrupació Astronòmica ha programat una xerrada, la projecció de "First Man" i una observació de l'astre

Edwin Buzz Aldrin, segon home en trepitjar la Lluna
Edwin Buzz Aldrin, segon home en trepitjar la Lluna | NASA
Redacció
19 de juliol del 2019
El proper dissabte, 20 de juliol, es commemorarà el 50è aniversari de l'arribada de l'home a la Lluna. Va ser la missió Apollo XI, amb Neil Armstrong, Edwin Buzz Aldrin i Michael Collins qui va aterrar amb persones per primer cop sobre el satèl·lit, situant Armstrong en els llibres d'història com a primer humà en caminar sobre la superfície lunar.

Per aquest motiu, l'Agrupació Astronòmica de Sabadell celebrarà dissabte al vespre una nit dedicada a la Lluna. L'entitat ha programat una xerrada sobre la carrera espacial, en què Estats Units i la ja desapareguda Unió Soviètica van batallar per posar per primer cop un peu sobre el satèl·lit.

A més, es projectarà la pel·lícula First Man, que se centra en la vida de Neil Armstrong. Posteriorment, es farà una sessió d'observació amb telescopi de la Lluna, just davant de l'Observatori del Parc Catalunya.

La trobada serà el colofó dels actes que l'entitat ha programat dedicada al mig segle de l'aterratge sobre la Lluna. Aquest any, i per commemorar l'efemèride, han fet un curs d'astronàutica i han editat un llibre sobre la carrera espacial.