Realitat virtual per «distreure» l'estada dels pacients de pediatria al Taulí

És un projecte de final de grau d'una estudiant de l'ESDi

Una pacient amb realitat virtual
Una pacient amb realitat virtual | Hospital Parc Taulí
NacióDigital
10 de juliol del 2019
Actualitzat a les 17:04h

Una platja, un passeig pel camp o la muntanya. Són alguns dels paisatges els quals es poden endinsar els pacients de la planta pediàtrica de l'Hospital Parc Taulí, mentre estan estirats al llit. Així la canalla viu l'hospitalització "de manera distreta" des de fa uns dies al centre hospitalari, fent servir la realitat virtual.

Es tracta d'un projecte de final de grau de l'estudiant de l’Escola Superior de Disseny Industrial de Sabadell (ESDi), Andrea Asensi. Utilitza les ulleres de realitat virtual "per fer més agradable" l’estada hospitalària. La iniciativa esta tenint bona acollida, tal com ha destacat el Taulí.

Els infants poden gaudeixen d'un viatge virtual amb vídeos de curta durada. El director del Servei de Cirurgia Pediàtrica, Bernardo Núñez, ha destacat que amb la incorporació d’aquests dispositius s’obtenen múltiples beneficis en infants intervinguts quirúrgicament i que han de estar hospitalitzats durant dies: “Es redueix l’estrès, desconnecten de la seva hospitalització i aconseguim treure’ls un somriure a ells i les seves famílies “.

Després d'aquesta bona acollida està previst establir un conveni de col·laboració amb l’ESDi per desenvolupar altres projectes de realitat virtual.