Pla per millorar la informació al voltant de l'estació de busos de Sabadell

Fins el 2 de setembre es troba en obres per pavimentar les andanes

Redacció
09 de juliol del 2019
Actualitzat a les 15:35h
Les obres de millora de l’estació d’autobusos de Sabadell, a càrrec de la Generalitat de Catalunya, continuen segons el calendari previst. Quan ja fa una setmana que estan en marxa i perquè afectin el mínim possible als usuaris dels autobusos urbans i interurbans, l’Ajuntament ha sol·licitat a la Generalitat que reforci la senyalització informativa i els cartells de l’estació.

Així, s’ha reforçat tota la informació instal·lada i els itineraris habilitats entre l’estació d’autobusos i les parades provisionals que fan la funció d’andanes. Igualment s’ha millorat la informació de les línies i els serveis que fan parada davant de la Fira Sabadell.
 

Plànol amb els punts habilitats. Foto: Ajuntament de Sabadell


D’altra banda, l’Ajuntament ha activat, conjuntament amb Transports Urbans de Sabadell (TUS), un servei d’informadors als usuaris del transport públic, de dilluns a divendres, de 6 a 22 h, que s’estan als voltants de l’estació i de les andanes per resoldre dubtes o facilitar informació dels nous punts de parada de les línies d’autobús urbà i interurbà. Finalment, s’ha fet una nova edició –actualitzada– de 4.000 fullets informatius, que s’estan distribuint als usuaris: n’hi ha a l’estació com a punt de referència informativa i també es proporcionen als comerços propers.

Pel que fa a la mobilitat, les línies de transport públic s’estan adaptant a les noves parades i als itineraris, amb una afectació al servei mínima. Tot i que la parada principal dels autobusos ha passat al carrer de l’Estació tocant a la Biblioteca Vapor Badia, la circulació de vehicles en aquest punt no ha patit congestió, gràcies principalment al fet que les obres es fan precisament durant l’estiu, quan no hi ha activitat a les escoles i baixa la intensitat del trànsit en general. 

Obres de millora a 15 estacions i parades d’autobús de Catalunya

El projecte de millora de Sabadell s’inclou dins d’una actuació de la Generalitat que té per objectiu fer obres de millora a 15 estacions i parades d’autobusos d’arreu de Catalunya, amb un cost total d’1,9 milions d’euros. S’actuarà a les estacions de la Seu d’Urgell, Olot, Igualada, Torroella de Montgrí, Sabadell, Tortosa, Amposta, Blanes, Valls, Tossa de Mar, Reus, Tarragona, Vic i a diverses parades a Sant Vicenç dels Horts i Sant Feliu de Pallerols.