Sabadell dona suport a la víctima de la violació en grup de Manresa: «No és abús, és violació»

La intermitent pluja desllueix la concentració, que aplega un centenar de persones

La pluja marca la concentració de suport a la menor violada de forma grupal a Manresa
La pluja marca la concentració de suport a la menor violada de forma grupal a Manresa | Albert Hernàndez
08 de juliol del 2019
Actualitzat a les 19:24h
Al voltant d'un centenar de persones s'han reunit a les portes de l'Ajuntament de Sabadell com a mostra de suport a la menor de Manresa víctima d'una violació grupal en una fàbrica abandonada de Manresa el 2016. La pluja, intermitent al llarg d'aquest dilluns a la capital vallesana, ha coincidit amb l'hora de la convocatòria, cosa que ha fet dispersar els concentrats. 

La portaveu de col·lectius feministes i membre del Cercle Republicà, Nohemí Zarfra, ha llegit un manifest en el que s'ha reiterat que "no és abús, és violació" i ha exigit que es canviï l'acusació, així com hi hagi "un ferm compromís" de tota la ciutadania i les administracions contra la violència masclista.  

Ha recordat que el poder judicial "masses vegades" s'ha mostrat "incompetent" davant "les violències patriarcals". La cita ha comptat, entre d'altres, amb l'alcaldessa, Marta Farrés, i la segona tinent d'alcaldessa, Marta Morell, a més de regidors del ple. 

Els paraigües, presents durant la concentració Foto: Albert Hernàndez

Tan bon punt apareix la pluja, la concentració s'ha dispersat Foto: Albert Hernàndez


Precisament, Morell ha carregat contra aquests fets de la capital del Bages i ha aprofitat per criticar la mesura de llibertat, coneguda la setmana passada, per un dels sospitosos de la violació múltiple comesa a Sabadell al febrer d'enguany. 

La convocatòria s'ha replicat per diferents punts del territori, per la declaració de la víctima aquest dilluns a l'Audiència de Barcelona.