Els comuns de Cerdanyola signen un acord programàtic amb el PSC per una «agenda social»

No descarten que en el futur hi hagi "un acord més ampli"

La foto de família de l'acord programàtic
La foto de família de l'acord programàtic | Ajuntament de Cerdanyola
NacióDigital
08 de juliol del 2019
Actualitzat a les 17:20h
El govern municipal de Cerdanyola, encapçalat pel socialista Carlos Cordón, ha signat un acord programàtic amb En Comú Podem Cerdanyola que "permetin plasmar les prioritats de l’agenda social". Així, els nou regidors del PSC s'han sumat els dos dels comuns, malgrat tot no és suficient per assolir la majoria absoluta. 

Les dues formacions han acordat impulsar polítiques concentrades en tres àmbits: estat del benestar i cohesió social; economia, ocupació: ciutat del coneixement i qualitat urbana i territori. Inclouen accions com ara la creació de centres de dia per a persones grans en edificis municipals en desús, l'estudi de viabilitat d'una residència, així com el de la "viabilitat" de la gestió directa de l'aigua, reforçar les relacions entre administració i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la instal·lació de punts de recàrrega elèctrica, entre d'altres. 

Les dues forces han justificat aquest pacte per "posar a fi a la situació de bloqueig" i han definit "d'urgent" revertir "les cicatrius conseqüència de la crisi i la situació de bloqueig institucional" per la ciutat.

Malgrat que ara és una entesa puntual, en aquests blocs concrets, tant PSC com els comuns no han descarta que "un acord més ampli". De fet, s'han emplaçat endegar properament un procés per-ho que "permeti la governabilitat".