Cuixart fa un al·legat en defensa de la desobediència civil en el llibre «Ho tornarem a fer»

El president d'Òmnium demana al sobiranisme deixar de banda el "tacticisme de curta volada" per teixir estratègies compartides

NacióDigital
08 de juliol del 2019
El llibre del president d'Òmnium, Jordi Cuixart,
El llibre del president d'Òmnium, Jordi Cuixart, | ACN
El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, recull en el llibre Ho tornarem a fer (Ara Llibres, 2019) els arguments en defensa de la desobediència civil com a "deure moral" davant lleis injustes. És tracta d'un manifest "personal i col·lectiu" després de més de 20 mesos a la presó i 52 sessions al judici de l'1-O que vol ser un "crit a l'esperança i contra la resignació i la frustració".

El líder d'Òmnium defensa que "amb més intel·ligència que mai " s'ha de desafiar la repressió i perdre la por. En el terreny polític, Cuixart demana al sobiranisme que deixi de banda "el tacticisme de curta volada" per teixir estratègies "clares i compartides" i estableix com a "primer pas" mantenir viva la voluntat de "no renunciar a tornar-ho a fer".

"Una llei no és justa només pel fet de ser llei. Per això, la desobediència civil és una forma perfectament legítima per denunciar lleis o decisions judicials considerades injustes". És una de les principals premisses amb què Cuixart basa la defensa d'aquesta eina que considera com un "dret".