Marta Farrés vol que l'Aeroport de Sabadell sigui un dels principal centres de formació aeronàutica del sud d'Europa

L'alcaldessa planteja construir 500 pisos de lloguer social, recuperar el servei d'oncologia pediàtrica del Parc Taulí i tirar endavant la Ronda Nord

L'Aeroport de Sabadell, en una jornada de portes obertes
L'Aeroport de Sabadell, en una jornada de portes obertes | Albert Segura
Redacció
07 de juliol del 2019
Actualitzat a les 22:46h

L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, considera que l'Aeroport de Sabadell és una infraestructura estratègica per la ciutat i la comarca que cal potenciar. Així ho ha explicat en una entrevista amb l'ACN en què ha apostat per convertir la instal·lació en un dels centres de formació en aeronàutica més destacats del sud d'Europa. Per fer-ho proposa ampliar l'actual escola de pilots i hostesses a d'altres àmbits com la mecànica o l'enginyeria. Aquesta és una de les principals apostes de la nova batlle que també s'ha fixat com a objectius recuperar el servei d'oncologia pediàtrica de l'Hospital Parc Taulí, construir 500 pisos de lloguer social i posar el projecte de la Ronda Nord en el calendari del Govern.

Marta Farrés s'ha mostrat convençuda que l'Aeroport de Sabadell forma part del futur del Vallès Occidental i ha assegurat que aquesta instal·lació pot aportar "valor afegit" i crear "sinergies" entre els municipis de l'entorn. D'aquesta forma l'alcaldessa s'oposa al tancament d'aquesta instal·lació i a les veus que després de l'accident mortal del passat mes de desembre s'han tornat a alçar per exigir que s'aturi l'activitat a l'equipament.

"Tenim un dels principals centres de formació del sud d'Europa i la idea seria ampliar aquesta línia per anar més enllà dels pilots i les hostesses de vol", comenta Farrés que es mostra partidària d'arribar a àmbits com la mecànica, l'enginyeria i fins hi tot el dels controladors aeris. "Estem convençuts que seria una bona forma de donar un altre ús a l'aeroport", ha indicat.

Més infraestructures i salut

A banda d'aquesta proposta, Farrés també s'ha fixat entre les seves principals prioritats posar en l'agenda del Govern el projecte per fer la Ronda Nord i recuperar el servei d'oncologia pediàtrica de l'Hospital Parc Taulí. "Volem fer un front comú a nivell de ciutat i expressar un posicionament conjunt del ple reobrir el debat i demanar a la Generalitat tornar a parlar d'aquest tema", assegura. 

Una altra de les apostes passa per tirar endavant 500 pisos de lloguer social a la ciutat. L'anterior executiu va projectar-ne 342 i la socialista proposa utilitzar l'empresa mixta SBD Lloguer Social amb la qual fa anys ja s'havien edificat altres habitatges de característiques similars. "És un instrument més per fer política d'habitatge i la volem recuperar", ha apuntat. 

Pel que fa a la polèmica entorn l'increment de sou de la batlle, els membres del govern, els portaveus dels grups municipals i els càrrecs de confiança, Farrés ha defensat que el cost global del nou executiu s'ha reduït respecte l'anterior govern – en total són 155.358,46 euros anuals menys – ja que hi ha menys regidors i menys assessors. "Només cal mirar els sous que hi ha a la resta de municipis, com Terrassa", comenta la batlle.