taulí

El Taulí amplia la teràpia amb gossos en benefici dels pacients de psicogeriatria

L'objectiu és intentar disminuir al màxim la medicació psicotròpica

per NacióDigital, 12 de juliol de 2019 a les 17:20 |
La façana del Parc Taulí, en obres | ACN
El Parc Taulí ha ampliat la teràpia amb gossos als pacients de Psicogeriatria del Centre Albada, després de l'èxit que està tenint amb els pacients del Centre de Desenvolupament i Atenció Precoç (CDIAP), on ja es treballa amb aquesta modalitat terapèutica des del passat mes de novembre.

L'experiència es porta a terme de la mà de Dogking, una entitat amb seu a Sant Cugat del Vallès que té experiència en intervencions assistides amb gossos i en el procés de rehabilitació físic i psicològic dels pacients mitjançant la interacció gos i pacient.


Els pacients de Psicogeriatria són per persones majors de 65 anys amb diferent graus de demències, provocades per malalties com l'Alzheimer o per altres afectacions psiquiàtriques. Segons explica el doctor German Diestre, metge d'aquesta Unitat junt amb la doctora Pilar Sales, l'objectiu terapèutic d'aquesta acció amb els gossos és "intentar disminuir al màxim la medicació psicotròpica, així com millorar la simptomatologia psicoconductual" d'aquests pacients.

 

Participació