La UAB engega una campanya de micromecenatge per finançar les beques #UABRefugi

Menys de l'1% dels refugiats poden accedir a estudis universitaris a l'estat espanyol, i els que ho aconsegueixen afronten moltes dificultats

Imatge promocional de la campanya de donatius per les beques #UABRefugi
Imatge promocional de la campanya de donatius per les beques #UABRefugi | UAB
NacióDigital
06 de juliol del 2019
La Universitat Autònoma de Barcelona ha engegat una campanya de micromecenatge per tal d'enfortir les seves beques #UABRefugi, unes beques destinades a garantir la continuïtat dels estudis universitaris a joves refugiats.

Aquestes beques, que formen part del programa d'Acollida de persones en busca de refugi de la UAB, facilitaran l'accés i la continuïtat en l'educació superior d'estudiants universitaris que han hagut d'abandonar la seva formació acadèmica perquè han hagut de fugir del seu país de manera forçosa.

La universitat, així, s'entén com un agent inclusiu i una peça clau de transformació social, que contribueix a la millora dels processos d'acollida i d'inclusió de les persones que cerquen refugi.

Segons explica la Fundació Autònoma Solidària, que gestiona el programa d'Acollida i les beques per a persones refugiades, menys de l'1% dels refugiats poden accedir a estudis universitaris a l'estat espanyol, i els que ho aconsegueixen afronten moltes dificultats, com ara les traves administratives o obstacles per l'homologació dels estudis previs, a més de la dificultat d'accés al mercat laboral i una inestabilitat econòmica greu, que els impedeix mantenir-se durant els estudis.

A més, les dones son el col·lectiu que afronta més dificultats a l'hora d'accedir i mantenir-se a la universitat, per la seva doble dimensió de dona i migrant.

La primera convocatòria d'aquestes beques està prevista per al curs 2019/2020, i se'n podran beneficiar fins a 10 persones sol·licitants o beneficiàries de protecció internacional que disposin d'estudis universitaris iniciats, bé en els seus països d'origen o en altres, i que s'hagin matriculat a estudis de grau o postgrau a la UAB.

L'ajut servirà per complementar la gratuïtat de la matrícula durant els estudis, i anirà entre els 1.000 i els 1.500 euros, que serviran per cobrir despeses vinculades a l'estudi, com el transport, les dietes o el material acadèmic.

Els donatius per finançar aquestes beques es pot realitzar en aquest enllaç.