​El nou institut de l'Eixample de Sabadell es batejarà com a Narcisa Freixas i Cruells

Tindrà dos mòduls prefabricats acolliran uns 60 alumnes a partir del setembre

04 de juliol del 2019
Accés al solar on es construirà el nou edifici
Accés al solar on es construirà el nou edifici | GoogleMaps
El nou institut que el proper curs es posarà en marxa a l'Eixample de Sabadell ja té nom. Concretament, s'ha batejat com a Institut Narcisa Freixas i Cruells, en homenatge a aquesta compositora sabadellenca (13 de desembre de 1859), coneguda per ser l'autora de cançons infantils com Així fan, fan. 

Durant aquest estiu es procedirà a fer els treballs necessaris a la zona on s¡ubicarà el nou centre educatiu. Concretament, s'hi han de fer unes certes obres per adaptar-lo, concretament arreglar el solar on s'ubicarà i instal·lar-hi els dos barracons on començaran les classes els primers alumnes el curs vinent.

Es tracta d’una fórmula que s’ha buscat per crear un espai amb valor afegit, i on entre altres novetats hi destaca la inclusió de l’anglès i el francès com a idiomes estrangers, que es podran aplicar en el desenvolupament ordinari de les assignatures. El tercer institut a la zona de l’Eixample se sumarà al Ribot i Serra i al de Les Termes, amb un equip format amb menys d'una desena de professors, d'acord amb les ràtios que estableix el departament, i amb l'objectiu d'incorporar un equip directiu amb experiència.

Inicialment el curs arrencarà amb dos mòduls prefabricats, un per a cada una de les dues línies de 1r d’ESO que es posaran en marxa l’any que ve, i que començaran classes en uns terrenys adjacents a l’escola Amadeu Vives, concretament al 181 del carrer Fra Luis de León.

En aquest solar s’hi instal·laran les dues unitats prefabricades, però l’objectiu és crear un edifici nou al costat de Cal Molins, una mica més avall. El nou centre treballarà per projectes, amb un sistema d’educació integral i emocional, i donant-li molta importància al vessant artístic.

Espai on s'instal·laran els blocs prefabricats. Foto: GoogleMaps


Paral·lelament, es treballarà amb la llengua estrangera, concretament amb l’anglès i el francès. La idea és treballar els idiomes dins d’algunes assignatures i dels projectes, a la vegada que el projecte persegueix l’objectiu de crear un centre acollidor i familiar, amb bon ambient de treball.

Fins el curs que tot just ha acabat, els instituts Ribot i Serra i Les Termes oferien unes 150 places de secundària, però històricament part de les famílies han optat perquè els seus fills cursessin aquests estudis en altres centres concertats de la mateixa ciutat. Amb el nou equipament, es vol enfortir l’aposta perquè els alumnes de centres com l’Amadeu Vives o el Joaquim Blume es quedin al barri.

Vista aèria de l'espai on s'edificarà el nou edifici. Foto: GoogleMaps