El TSJC demana a Justícia prendre les «accions oportunes» per «ajustar» les condicions dels Jutjats de Sabadell

També insta la suspensió de judicis si no es donen "les condicions ambientals exigides"

Els Jutjats de Sabadell
Els Jutjats de Sabadell | Albert Segura
03 de juliol del 2019
Actualitzat a les 14:52h
La comissió de la sala de govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit, per unanimitat, demanar al Departament de Justícia que prengui "les mesures oportunes" per "ajustar" les condicions dels Jutjats de Sabadell, després que els treballadors hagin denunciat temperatures dins l'edifici superior als 30 graus. 

En la reunió del grup, duta a terme aquest dimarts, també s'ha instat "l'urgent presència" a les dependències judicials de la Secció de Prevenció de Riscos del Consell General del
Poder Judicial per comprovar el compliment de les condicions ambientals i climàtiques. En el cas que no es donin "les condicions ambientals exigides" ha indicat que s'opti per la suspensió de judicis.
 

La temperatura a l'interior dels Jutjats de Sabadell aquest dilluns Foto: Nació Sabadell


L'acord ha detallat que el Jutjat Penal número 1 es va veure obligat a cancel·lar judicis el passat dilluns, igual que el divendres anterior a última hora del matí. En el número 4 es va fer el mateix el passat divendres. A més, ha precisat que els lletrats d'aquest mateix jutjat com el del de Violència sobre la Dona (VIDO) han hagut de ser atesos en haver patit un desmai.

Així mateix, treballadors del número 6 han rebut permís per deixat el seu lloc de feina, a partir de les 14 hores, per arribar a una temperatura de 31,8 graus i en l'escrit també es fa menció de la denúncia interposada al Ministeri de Treball per part de treballadors del número 5.