El projecte del nou CAP Can Llong, redactat i apunta ara a 2022

La licitació del projecte està prevista per al segon semestre de 2019

Simulació del futur  CAP Can Llong
Simulació del futur CAP Can Llong | Departament de Salut
03 de juliol del 2019
El CAP Can Llong torna a patir un nou endarreriment, l'enèsim d'una obra que s'està convertint en un projecte que no passa de ser un esborrany a realitat. Tal com ha avançat Ràdio Sabadell i ha confirmat NacióSabadell, el nou equipament estarà enllestit, com a molt tard, a principis de 2022. Així ho té previst el Departament de Salut. 

Segons els càlculs de Salut, la licitació s'ha de fer al llarg del segon semestre d'enguany i les obres arrencarien durant els sis primers mesos de 2020 i està previst que els treballs s'allarguin durant 18 mesos. Suposant aquestes previsions, el nou CAP estaria enllestit durant el primer trimestre de 2022. Ara per ara, el projecte ja està redactat i falta la supervisió final.  

En cas de complir-se aquests pronòstics, el centre sanitari arribaria amb dos anys de retard respecte a la darrera estimació, feta per l'anterior conseller de Salut, Toni Comín, que en la darrera visita a la ciutat abans de marxar a l'exili, al setembre de 2017, va detallar un calendari d'actuacions que tenia 2018 com l'inici dels treballs.

El projecte de Salut amb el futu centre sanitari Foto: Departament de Salut


Servei per a més de 23.000 veïns

El nou CAP, construït sobre una superfície de 861 metres quadrats, a prop de la masia de Can Llong, podria donar servei al voltant d'unes 23.500 persones. Segons els projectes inicials, consta de quatre consultes de medicina general i quatre més d’infermeria de medicina general. En una àrea polivalent dues sales de consulta, dos boxs d’extraccions i una sala de tractaments. Per últim, una àrea administrativa amb dos despatxos per a treball social, entre d’altres.