Ratifiquen la primera presó permanent revisable de Catalunya al veí de Castellar acusat d'assassinat i abús sexual

Va passar l'any 2015 al barri d'Airesol

NacióDigital
02 de juliol del 2019
Actualitzat a les 17:02h
La Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TJSC) ha ratificat la presó permanent revisable, la primera aplicada a Catalunya, al veí de Castellar, de 46 anys, acusat d'assassinat amb traïdoria i abús sexual, que va cometre a finals de 2015. Així ho determinat, després del recurs d'apel·lació que ha presentat davant la sentència de l'Audiència de Barcelona, coneguda el passat mes de març.

La defensa ha reclamat el "retorn" de la causa a l'Audiència per celebrar "un nou" judici amb "tribunal professional o subsidiàriament amb un nou tribunal del jurat", ja que el veredicte va sortir d'un jurat popular. Així com que es canviï el delicte per homicidi sense l'atenuant per intoxicació de consum d'alcohol i substàncies estupefaents i, per tant, se "l'absolgui" d'abús sexual. A més, ha al·legat "insuficiència probatòria" i "absència d'argumentació" sobre la relació d'ambdós.

En aquest sentit, el magistrat ha apel·lat als resultats dels estudis biològics, a la vegada que ha recordat que es trobaven a casa de l'acusat i sols, després que la resta del grup d'amics, l'acusat els hagués acompanyat amb cotxe a una benzinera propera i la víctima es quedés dormint. A més, va demanar preservatius a un d'ells, abans de tornar al seu domicili, cosa que demostra "desig de mantenir relacions sexuals".

També ha apuntat que "aprofita" l'estat de "son profund a causa del consum d'alcohol i de les substàncies" consumides de la víctima per fer un "atac mortal" i que l'autòpsia va fixar que no hi va haver resistència.  

Els fets es van produir el 19 de desembre de 2015, després de consumir alcohol i drogues van anar a casa de l'acusat, on van continuar consumint fins, aproximadament les vuit del matí. A més, també van estar veient pel·lícules per adults i practicant jocs sexuals sense penetració. La mare de l'acusat, que viu al pis superior, va queixar-se del soroll i va ser quan els va dur a la benzinera.