Castellar declara la guerra al plàstic d'un sol ús

Aprova una instrucció, d'obligat compliment, als equipaments municipals

NacióDigital
01 de juliol del 2019
Actualitzat a les 18:43h
L'Ajuntament de Castellar ha aprovat una instrucció per eliminar els plàstics d'un sol ús en els edificis municipals i les activitats públiques com a mesura per lluitar contra la situació d'emergència climàtica.

La mesura, que és d'obligat compliment i una condició per a reserves d'instal·lacions i espais, preveu que, en dependències i serveis municipals, així com en esdeveniments a l'aire lliure, es faci servir vaixella reutilitzable sempre que sigui possible i sinó biodegradable. Així mateix, s'evitarà l'ús d'aigua envasada que es substituirà per gerres o ampolles que es puguin reomplir, tampoc es dispensaran gots de plàstic d'un sol ús i en el seu lloc, per ordre de prioritat, s'apostarà per gots de vidre, de plàstic dur reutilitzable i de compostatge.

El consistori ha garantit que les màquines de venda automàtica de begudes calentes hauran d'incorporar l'opció de servir sense got i en cas de fer-ho, suposarà un increment del preu quan sigui possible i hauran de ser compostables, a més els palets de plàstic es canviaran per altres de fusta.

La iniciativa pretén donar compliment a la prohibició d'ús d'aquest tipus de productes, en el marc de la Unió Europea a partir de l'any 2021, tal com va aprovar el Parlament Europeu el març del 2019.